BasBQ
Beef en Steak

Brisket vetlaag onder of boven op een Green Egg?

 
 

Lavadore

Vuurmaker
Berichten
84
Q genoten, Sta voor de uitdaging binnenkort een brisket whole packer te gaan bereiden .
Alvast behoorlijk wat posts doorgenomen.
Ik weet dat de vetlaag als bescherming werkt tegen uitdrogen en je die moet richten naar de "warmte"
Ik veronderstel dat op een Egg dus de vetlaag boven moet.
Graag hoor ik van jullie of dit klopt.

Groeten,
 
Deze discussie duurt al eeuwen naar mijn idee en je gaat hier ook geen eenzijdig antwoord op krijgen denk ik haha...  :-O De een zegt namelijk dat de vetlaag onder moet, (en je raad het waarschijnlijk al) de ander zegt dat de vetlaag naar boven moet..

Ik leg altijd de vetlaag naar boven met het idee dat het vet/vecht nog langs het vlees loopt alvorens het er af druipt en het op die manier enigsinds vochtig houdt. Tot nu toe nog nooit droge briskets gehad. :)  Maar er zal ongetwijfeld iemand op het forum zijn hier die het andersom doet, met een voor zijn/haar goede onderbouwing. 

Heel veel succes in ieder geval en ben benieuwd naar je draadje!
 
Franklin BBQ adviseert het vet naar boven, maar goed, wat Rolaanndd al aangeeft: Het is bijna meer een religieuze oorlog...
 
Steven schrijft in the bbq bible, vet omhoog in alu bak.

Meer weet ik er ook niet van
 
dank voor de reacties.
Ik ga gewoon  de eerste keer kiezen voor " fat cap up "

Groet!
 
Terug
Bovenaan Onderaan