- Berichten
- 7.306
Beste BBQ-vrienden,
Misschien hebben jullie mijn iet-wat-paniekerige shouts gezien toen de kerntemperatuur maar bleef hangen op 78?C daar waar minstens 85?C gewenst was... ik was het even helemaal kwijt en het liep al tegen achten... maar goed, het was uiteindelijk echt heerlijk:

Maar nu ga ik te snel... voor het felbegeerde koetjes-stickertje willen jullie natuurlijk het hele sappige verhaal. Mooi stuk puntborst van onze vrienden uit Ter Aar, USA grain-fed:

Lekker insmeren met mosterd en lekker dik rubben, ruim een dag tevoren gedaan:

En dan dus lekker lang laten roken bij een grilltemperatuur tussen 107 en 120?C... dankzij mijn mooie nieuwe Maverick van MEERBBQ lekker buiten grillen...

...en ondertussen binnen een bakkie:

Ging heel lekker...

Ondertussen lekker de handen vrij voor lekkere bijgerechten:

En onderweg goed blijven drinken natuurlijk:

En meer bijgerechten, de honeycorn van Bidle (instant classic):

En omdat het garen niet vlot genoeg ging maar even wat knabbels voor de kids tussendoor gebakken, heerlijke knapperige bruschetta's:


En toen na ruim 12 uur roken mochten we aan tafel:


En kon ik mijn mooie nieuwe ham gourmet mes van Wusthof uitproberen:

BONUS-feature!
Omdat mijn moeder niet zo gek is op rundvlees een lekker zalmpje van de plank (dank Frits!) gemaakt:


Zacht gegaard tot kern 45?C en dat was een perfect lekkere cuisson, echt subliem verfijnd rook smaakje!
Toen afgesloten met koffie met diverse heerlijkheden erbij:


Vandaag, dinsdag-avond de restantjes Brisket gegeten, koud uit de koelkast mooi dunne plakken maken en op een broodje met coleslaw eronderop, mooie plakken vlees en een dot heerlijke BBQ-saus erop... echt smullen, zeker ook koud de volgende dag een aanrader dus!
Bedankt voor het kijken en tot gauw!
Misschien hebben jullie mijn iet-wat-paniekerige shouts gezien toen de kerntemperatuur maar bleef hangen op 78?C daar waar minstens 85?C gewenst was... ik was het even helemaal kwijt en het liep al tegen achten... maar goed, het was uiteindelijk echt heerlijk:

Maar nu ga ik te snel... voor het felbegeerde koetjes-stickertje willen jullie natuurlijk het hele sappige verhaal. Mooi stuk puntborst van onze vrienden uit Ter Aar, USA grain-fed:

Lekker insmeren met mosterd en lekker dik rubben, ruim een dag tevoren gedaan:

En dan dus lekker lang laten roken bij een grilltemperatuur tussen 107 en 120?C... dankzij mijn mooie nieuwe Maverick van MEERBBQ lekker buiten grillen...

...en ondertussen binnen een bakkie:

Ging heel lekker...

Ondertussen lekker de handen vrij voor lekkere bijgerechten:

En onderweg goed blijven drinken natuurlijk:

En meer bijgerechten, de honeycorn van Bidle (instant classic):

En omdat het garen niet vlot genoeg ging maar even wat knabbels voor de kids tussendoor gebakken, heerlijke knapperige bruschetta's:


En toen na ruim 12 uur roken mochten we aan tafel:


En kon ik mijn mooie nieuwe ham gourmet mes van Wusthof uitproberen:

BONUS-feature!
Omdat mijn moeder niet zo gek is op rundvlees een lekker zalmpje van de plank (dank Frits!) gemaakt:


Zacht gegaard tot kern 45?C en dat was een perfect lekkere cuisson, echt subliem verfijnd rook smaakje!
Toen afgesloten met koffie met diverse heerlijkheden erbij:


Vandaag, dinsdag-avond de restantjes Brisket gegeten, koud uit de koelkast mooi dunne plakken maken en op een broodje met coleslaw eronderop, mooie plakken vlees en een dot heerlijke BBQ-saus erop... echt smullen, zeker ook koud de volgende dag een aanrader dus!
Bedankt voor het kijken en tot gauw!