- Berichten
- 218
Hi,
De eerste poging tot brisket, het koetje moet er immers bij. Bij de slager een stuk vlees besteld, moest er even op wachten tot hij een geschikt stuk had. Vandeweek was het zo ver een sms dat ie een mooi stukje vlees had, kleine 4 Kg.
Heb gekozen voor het brisket recept wat beschreven stond in Wicked Good Barbecue, wat voorwerk gedaan aan de hand van filmpjes bekijken.
Om 05:00 opgestaan, de brisket uit de koelkast gehaald en dun laagje rub gegeven, in de tijd dat ie lag te rusten de Primo aangestoken en aan de koffie.
Om 06:00 'sharp' lag ie op de Q, nu zijn we ruim 2 uur verder. Vind wel dat de kern temp snel oploopt, volgens de beschrijving zou de Brisket 6 uur moeten liggen op de ene kant dan 2 uur op de andere kant tot een kern temp van 76 graden. Op dit moment, 2 uur onderweg is de kern temp al 65 graden. De Primo is stabiel, keurig 120 graden.
Opmerkingen / aanvullingen zijn welkom.
De eerste poging tot brisket, het koetje moet er immers bij. Bij de slager een stuk vlees besteld, moest er even op wachten tot hij een geschikt stuk had. Vandeweek was het zo ver een sms dat ie een mooi stukje vlees had, kleine 4 Kg.
Heb gekozen voor het brisket recept wat beschreven stond in Wicked Good Barbecue, wat voorwerk gedaan aan de hand van filmpjes bekijken.
Om 05:00 opgestaan, de brisket uit de koelkast gehaald en dun laagje rub gegeven, in de tijd dat ie lag te rusten de Primo aangestoken en aan de koffie.
Om 06:00 'sharp' lag ie op de Q, nu zijn we ruim 2 uur verder. Vind wel dat de kern temp snel oploopt, volgens de beschrijving zou de Brisket 6 uur moeten liggen op de ene kant dan 2 uur op de andere kant tot een kern temp van 76 graden. Op dit moment, 2 uur onderweg is de kern temp al 65 graden. De Primo is stabiel, keurig 120 graden.
Opmerkingen / aanvullingen zijn welkom.