Beef en Steak

Brisket poging 1

 
 
 

harlin

Kooltjesharker
Berichten
218
Hi,

De eerste poging tot brisket, het koetje moet er immers bij. Bij de slager een stuk vlees besteld, moest er even op wachten tot hij een geschikt stuk had. Vandeweek was het zo ver een sms dat ie een mooi stukje vlees had, kleine 4 Kg.

Heb gekozen voor het brisket recept wat beschreven stond in Wicked Good Barbecue, wat voorwerk gedaan aan de hand van filmpjes bekijken.

20140626-IMG_1402.jpg


20140626-IMG_1404.jpg


20140626-IMG_1406.jpg


20140627-IMG_1408.jpg


Om 05:00 opgestaan, de brisket uit de koelkast gehaald en dun laagje rub gegeven, in de tijd dat ie lag te rusten de Primo aangestoken en aan de koffie.

20140627-IMG_1410.jpg


20140627-IMG_1412.jpg


Om 06:00 'sharp' lag ie op de Q, nu zijn we ruim 2 uur verder. Vind wel dat de kern temp snel oploopt, volgens de beschrijving zou de Brisket 6 uur moeten liggen op de ene kant dan 2 uur op de andere kant tot een kern temp van 76 graden. Op dit moment, 2 uur onderweg is de kern temp al 65 graden. De Primo is stabiel, keurig 120 graden.

Opmerkingen / aanvullingen zijn welkom.
 
Succes
 
Zal toch nog echt wel paar uur duren
 
Spannend!
 
De temperatuur bleef me verbazen maar stug volhouden, op een gegeven moment de brisket ingepakt

20140627-IMG_1413.jpg


Ruimte tijd later was de gewenste kern temperatuur bereikt

e0bcbf98-4210-46fc-b4e8-b4040300e831.jpg


Sapjes apart gehouden en de brisket ingepakt voor de handoek-knuffel sessie

20140627-IMG_1418.jpg


Twee uurtjes later ging het piepertje en snijden maar

20140627-IMG_1422.jpg


20140627-IMG_1420.jpg


20140627-IMG_1423.jpg


Eind conclusie:
De smaak is prima, ook zonder toegevoegde bbq saus / vleesnat. Hij is wel wat droog maar dat lijkt een beetje het zwaard waar iedere brisket bereider in moet vallen. Als ie wordt aangemaakt met wat bbq saus en het sap uit de 2de sessie is het prima te eten, voor herhaling vatbaat.

Ik hoop dat ik het koeientegeltje verdient heb.
 
Ziet er goed uit! Mooie run.

Gefeliciteerd met je badge!
 
8)
 
Mooi sessie en mooi gesneden. Gefeliciteerd met je koetje en welkom bij de grote drie.
 
Dank voor de koei en de reacties. Hier en daar de brisket laten proeven en de reacties waren best positief.
 
Gefeliciteerd hoor.
Met recht 1 van de moeilijkere stukken vlees, maar dat maakt het ook weer leuk.
Als alles vanzelf gaat is het toch ook niet leuk meer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan