Gisternacht om 2 uur ging dan eindelijk de wekker, lag al sinds half 2 vol enthousiasme wakker, dus meteen het bed uit.
Brisket uit de koelkast en trimmen Maar. Tijdens het trimmen viel me vooral op dat hij ondanks dat het graan gevoerd Australische brisket is toch erg mager was. Gameplay daarom een klein beetje aangepast naar voor de stall inpakken, nadeel is dat de bark een beetje verloren gaat maar hopelijk toch nog sappige brisket.
Half 3 tussen het trimmen door even snel de smoker aangestoken zodat er een mooi kolenbed ontstaat. Een goed begin van de run maakt het een stuk makkelijker om de smoker stabiel te stoken.
Kwart voor 4 was het dan zover, de brisket kon erop. Meteen de waterpan gevuld met kokend water en mezelf inhouden om de eerste 3 uur niet teveel te kijken.
Dit is de eerste brisket voor deze smoker, het is dus altijd even testen welke temperatuur hij echt moet draaien. Door de gigantische airflow droogt het vlees niet normaal hard en is sprayen dus wel noodzakelijk. Temp van de smoker relatief hoog aangehouden, dat is door de hoge airflow nodig, dus 110 op de meters wat gelijk is aan 135 op de digitale rooster meter aangehouden.
Na 3 uur al rustig begonnen met sprayen en net voor de stall ingepakt om m toch zo sappig mogelijk te houden. Normaal zou ik pas na de stall inpakken, hebben helaas niet altijd voor het zeggen wat voor kwaliteit we krijgen.
Om 17.00 was hij zover, 91,5 graad en zacht genoeg. Dus in de butcher paper in een handdoek gerold en in de oven(die uitstond) gelegd om 2 uur te rusten.
Resultaat was ondanks de magere brisket super gelukt. Bark was door het vroege inpakken zoals verwacht wat lichter geworden maar zeker nog goed aanwezig. Pull test was top en vet was mooi gerenderd tussen de flat en de point. Volgende keer iets minder zout, dan is hij perfect.
Al met al ondanks het ontbreken van vet toch een hele goede brisket neergezet.
Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk
Brisket uit de koelkast en trimmen Maar. Tijdens het trimmen viel me vooral op dat hij ondanks dat het graan gevoerd Australische brisket is toch erg mager was. Gameplay daarom een klein beetje aangepast naar voor de stall inpakken, nadeel is dat de bark een beetje verloren gaat maar hopelijk toch nog sappige brisket.
Half 3 tussen het trimmen door even snel de smoker aangestoken zodat er een mooi kolenbed ontstaat. Een goed begin van de run maakt het een stuk makkelijker om de smoker stabiel te stoken.
Kwart voor 4 was het dan zover, de brisket kon erop. Meteen de waterpan gevuld met kokend water en mezelf inhouden om de eerste 3 uur niet teveel te kijken.
Dit is de eerste brisket voor deze smoker, het is dus altijd even testen welke temperatuur hij echt moet draaien. Door de gigantische airflow droogt het vlees niet normaal hard en is sprayen dus wel noodzakelijk. Temp van de smoker relatief hoog aangehouden, dat is door de hoge airflow nodig, dus 110 op de meters wat gelijk is aan 135 op de digitale rooster meter aangehouden.
Na 3 uur al rustig begonnen met sprayen en net voor de stall ingepakt om m toch zo sappig mogelijk te houden. Normaal zou ik pas na de stall inpakken, hebben helaas niet altijd voor het zeggen wat voor kwaliteit we krijgen.
Om 17.00 was hij zover, 91,5 graad en zacht genoeg. Dus in de butcher paper in een handdoek gerold en in de oven(die uitstond) gelegd om 2 uur te rusten.
Resultaat was ondanks de magere brisket super gelukt. Bark was door het vroege inpakken zoals verwacht wat lichter geworden maar zeker nog goed aanwezig. Pull test was top en vet was mooi gerenderd tussen de flat en de point. Volgende keer iets minder zout, dan is hij perfect.
Al met al ondanks het ontbreken van vet toch een hele goede brisket neergezet.












Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk