BasBQ
Beef en Steak

Brisket op de offset smoker (voor het koetje)

 

Smokerb

Stoker
Berichten
295
Gisternacht om 2 uur ging dan eindelijk de wekker, lag al sinds half 2 vol enthousiasme wakker, dus meteen het bed uit.

Brisket uit de koelkast en trimmen Maar. Tijdens het trimmen viel me vooral op dat hij ondanks dat het graan gevoerd Australische brisket is toch erg mager was. Gameplay daarom een klein beetje aangepast naar voor de stall inpakken, nadeel is dat de bark een beetje verloren gaat maar hopelijk toch nog sappige brisket.

Half 3 tussen het trimmen door even snel de smoker aangestoken zodat er een mooi kolenbed ontstaat. Een goed begin van de run maakt het een stuk makkelijker om de smoker stabiel te stoken.

Kwart voor 4 was het dan zover, de brisket kon erop. Meteen de waterpan gevuld met kokend water en mezelf inhouden om de eerste 3 uur niet teveel te kijken.

Dit is de eerste brisket voor deze smoker, het is dus altijd even testen welke temperatuur hij echt moet draaien. Door de gigantische airflow droogt het vlees niet normaal hard en is sprayen dus wel noodzakelijk. Temp van de smoker relatief hoog aangehouden, dat is door de hoge airflow nodig, dus 110 op de meters wat gelijk is aan 135 op de digitale rooster meter aangehouden.

Na 3 uur al rustig begonnen met sprayen en net voor de stall ingepakt om m toch zo sappig mogelijk te houden. Normaal zou ik pas na de stall inpakken, hebben helaas niet altijd voor het zeggen wat voor kwaliteit we krijgen.

Om 17.00 was hij zover, 91,5 graad en zacht genoeg. Dus in de butcher paper in een handdoek gerold en in de oven(die uitstond) gelegd om 2 uur te rusten.

Resultaat was ondanks de magere brisket super gelukt. Bark was door het vroege inpakken zoals verwacht wat lichter geworden maar zeker nog goed aanwezig. Pull test was top en vet was mooi gerenderd tussen de flat en de point. Volgende keer iets minder zout, dan is hij perfect.

Al met al ondanks het ontbreken van vet toch een hele goede brisket neergezet.
45beb0634682d313f69ce8a236eb675c.jpg
75478f3c3d90240c36c217a1f70ec584.jpg
81082785cab4f34a38ce10fb9c24cc0b.jpg
97d0e29a2912dd0e255a0dc57ef9610b.jpg
0644053ddaf5009a75ef79cbaa100b44.jpg
57239095a5d7f8516a17c3f5578ab5c6.jpg
775c863e12de9fed3b38153cf283729a.jpg
de0c97888c0fc4f61715d7c8e33c13d2.jpg
b7fdcfb99e5c51c24a5625307e6f7417.jpg
281f47afc2eec86f0ea6f005d32c7553.jpg
18fe69e0b2b89ee15e0af27535346330.jpg
e1d817614280bc7c6da080db0f6108d9.jpg


Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk
 
Mooie sessie 😋👌🏻
 
Dat is een beste run geweest, maar het resultaat ziet er goed
Netjes hoor
 
petje af hoor. mooie run
lijkt me wel een koei waard
 
Oei, wat een mooie plaatjes...... ik heb brisket ver voor me uit geschoven..... komt wel een keer als ik groot ben zeg maar..... maar nu krijg ik er opeens veel zin :love: Thx voor het delen van deze mooie run(y)💪
 
Mooie run. Heel gaaf op zn dikke smoker. Daar heb je iig een aantal uurtjes plezier van mogen beleven. Zodra er weer gasten mogen komen ga ik ook weer een Brisket maken. En dan ga ik all the way. Ik ben benieuwd of je het stickertje gaat krijgen. iig alvast gefeliciteerd met je Koetje
 
Mooie run, had je ook burnt ends gemaakt?
 
Mooie run, had je ook burnt ends gemaakt?
Wel gemaakt/gegeten maar niet op de foto, zag gisteren inderdaad dat die nodig zijn voor het koetje. Mooie reden om m nog een keer te maken danmaar :)

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan