Hallo.
Een aantal van jullie heeft mij al kunnen volgen op Facebook over hoe ik voor het eerst een Brisket ging roken..
ik moet zegen dat het een belevenis op zich is .. Maar ik heb een leuke dag gehad had het ook nog eens druk met al mijn digitale contacten die van tijd tot tijd reageerden op facebook en via messenger.. Deze Brisket doop ik met naar aanleiding van onze sociale media naar de Brisket 1.0 .. :-\
Zondag 09 julli vroeg uit de veren om de voorbereidingen te treffen en smoker aan te zetten .. ik heb gekozen voor een Europese Borststuk die de Keurslager Dick Reus Hoofdddorp met plezier aan mij heeft verkocht

Door het te injecteren met Bouillon verwacht ik wel dat het wat sappig wordt..
Verder heb ik een wat nattige Rub in elkaar gezet .Het recept heb ik van de Website van de Noskos geleend.. Ik moet zeggen dat ik de rub wel smaakvol vind.Ik heb het iets aanpast door er iets minder peper in te doen en iets meer suiker. ik hou wel van wat zoeter rundvlees.En ik heb het idee dat die hollanders ook niet echt van pittig houden..

Het is nog steeds het beging van de dag .. De smoker is op stabiel en op temperatuur.. Dat ding kan er dus op ....

Ik twijfelde nog of ik de ventilatie boven dicht of open moest doen. Maar nadat ik een foto plaatste op Facebook. Direct werd de twijfel er meteen uitgeslagen
door Harry Havinga die alert reageerde OPEN DUS !

De Smoker ziet er niet uit met de Pitmaster .. het lijkt wel of je een koe aan de beademing legt. Maar het scheelt mij een paar handschoen en sportschoenen.
gedurende de levenduur van de smoker. Door dat ik er minder naar toe moet tippelen of rennen als de temp te hoog wordt en gedraai ..... ;D



Ongeveer rond 12.00 bereikte de Brisket de 62 graden en toen ging het langzaam op naar 64 en daar bleef de brisket een hele tijd ophangen. ik heb 'm uiteindelijk rond de 69 graden ingepakt.. Kwam ook mede dat mijn thermometer er mee kapte.. Je moet ook een sessie met nieuwe Batterijen beginnen ... !! :-[

Brisket ingepakt en op naar de ideale temperatuur.. Ondertussen wat honger gekregen en ik had gasten in huis.. Dus laten we maar van die lekkere maag vullers maken.. Verder nog even wat broden gaan bakken ... Erg leuk



19.30 op de juiste temperatuur uitpakken en verse folie er omheen en rusten tot 20.30
En dan nu het moment...


qua smaak was het leuk en hij zag er goed uit.. Ik vondt 'm naar mijn smaak een klein beetje droog. Het testpanel thuis en buren vonden hem echt goed..
Ik had nog wat vocht aangelengd met water en in de bak op smoker gelegd. Die heb ik er later over de plakken heen gesmeerd .. Toen vond ik 'm een stuk beter.. Het Europese vlees is volgens mij magerder dan een het Amerikaanse vlees.. . AL met al is het goede eerste keer .. Voor smaak geef ik mij zelf 7 malsheid 7 presentatie 8 .. Voor versie 2.0 wordt pak ik een amerikaan .. vlees dus. ;D. Over twee weken ga ik er mee aan de slag ..Ik zal het dan uiteraard uitgebreid op het Forum zetten.. Verder ben ik benieuwd naar jullie opmerkingen en tips ..
Veeeeeeeeel Groeten Fernando Wokke
Een aantal van jullie heeft mij al kunnen volgen op Facebook over hoe ik voor het eerst een Brisket ging roken..
ik moet zegen dat het een belevenis op zich is .. Maar ik heb een leuke dag gehad had het ook nog eens druk met al mijn digitale contacten die van tijd tot tijd reageerden op facebook en via messenger.. Deze Brisket doop ik met naar aanleiding van onze sociale media naar de Brisket 1.0 .. :-\
Zondag 09 julli vroeg uit de veren om de voorbereidingen te treffen en smoker aan te zetten .. ik heb gekozen voor een Europese Borststuk die de Keurslager Dick Reus Hoofdddorp met plezier aan mij heeft verkocht

Door het te injecteren met Bouillon verwacht ik wel dat het wat sappig wordt..
Verder heb ik een wat nattige Rub in elkaar gezet .Het recept heb ik van de Website van de Noskos geleend.. Ik moet zeggen dat ik de rub wel smaakvol vind.Ik heb het iets aanpast door er iets minder peper in te doen en iets meer suiker. ik hou wel van wat zoeter rundvlees.En ik heb het idee dat die hollanders ook niet echt van pittig houden..


Het is nog steeds het beging van de dag .. De smoker is op stabiel en op temperatuur.. Dat ding kan er dus op ....


Ik twijfelde nog of ik de ventilatie boven dicht of open moest doen. Maar nadat ik een foto plaatste op Facebook. Direct werd de twijfel er meteen uitgeslagen
door Harry Havinga die alert reageerde OPEN DUS !

De Smoker ziet er niet uit met de Pitmaster .. het lijkt wel of je een koe aan de beademing legt. Maar het scheelt mij een paar handschoen en sportschoenen.
gedurende de levenduur van de smoker. Door dat ik er minder naar toe moet tippelen of rennen als de temp te hoog wordt en gedraai ..... ;D



Ongeveer rond 12.00 bereikte de Brisket de 62 graden en toen ging het langzaam op naar 64 en daar bleef de brisket een hele tijd ophangen. ik heb 'm uiteindelijk rond de 69 graden ingepakt.. Kwam ook mede dat mijn thermometer er mee kapte.. Je moet ook een sessie met nieuwe Batterijen beginnen ... !! :-[

Brisket ingepakt en op naar de ideale temperatuur.. Ondertussen wat honger gekregen en ik had gasten in huis.. Dus laten we maar van die lekkere maag vullers maken.. Verder nog even wat broden gaan bakken ... Erg leuk



19.30 op de juiste temperatuur uitpakken en verse folie er omheen en rusten tot 20.30
En dan nu het moment...




qua smaak was het leuk en hij zag er goed uit.. Ik vondt 'm naar mijn smaak een klein beetje droog. Het testpanel thuis en buren vonden hem echt goed..
Ik had nog wat vocht aangelengd met water en in de bak op smoker gelegd. Die heb ik er later over de plakken heen gesmeerd .. Toen vond ik 'm een stuk beter.. Het Europese vlees is volgens mij magerder dan een het Amerikaanse vlees.. . AL met al is het goede eerste keer .. Voor smaak geef ik mij zelf 7 malsheid 7 presentatie 8 .. Voor versie 2.0 wordt pak ik een amerikaan .. vlees dus. ;D. Over twee weken ga ik er mee aan de slag ..Ik zal het dan uiteraard uitgebreid op het Forum zetten.. Verder ben ik benieuwd naar jullie opmerkingen en tips ..
Veeeeeeeeel Groeten Fernando Wokke