- Berichten
- 491
Afgelopen zondag, mijn eerste brisket.
Vol goede moed deze sessie ingezet, had er veel zin in om mijn sticker in goede orde te ontvangen....
Na twee dagen ontdooien in de koelkast, heb ik hem de getrimd, gerubt en ge?njecteerd, om om 5:00 de laatste voorbereidingen te treffen, wilde om zes uur de que aan hebben, om in ieder geval op tijd te kunnen gaan eten met het gezelschap.

Bij het trimmen, had ik ineens twee stukken, het vlees zag er wel goed uit.

Na het rubben en in plasticfolie gedaan om te injecteren, goed stevig ingepakt, ik had weinig "verlies" van injectie vloeistof.
Heb rundvleesbouillon gebruikt als injectie vloeistof...

De que had ik na ongeveer een uur goed op temperatuur, zodat the meat er om 7:00 op kon.
Na 2 uur om 9:00 had hij al een temp bereikt van 65 graden..., en hier ga ik dus waarschijnlijk de cruciale fout maken.
In plaats van hem in te pakken, heb ik nog gewacht tot 11:00 (omdat ik niet al het vlees om 15:00 al klaar wilde hebben)

Om 11:00 the Texas Crutch toegepast...

Om 13:00 had hij de 96 graden bereikt en heb ik hem laten rusten in een deken, welke ik in de (voorverwarmde) koelbox had gedaan.

Om 17:00 was hij nog heerlijk warm en konden we aan tafel.
De smaak was goed, 1 van de stukken had wat flinke taaie weefsels, verder was het vlees goed mals.
Wel vonden we het over het algemeen erg droog.
Ik weidt dat aan het feit dat ik hem niet bij het behalen van de temperatuur, meteen had ingepakt, waarschijnlijk heeft hij in zijn twee uur "stall" teveel vocht verloren...
Dit gaan we dus een volgende keer anders doen...
En wat ik ook anders ga doen..., pas om 9:00 OPSTAAN...., tijd zat ...
(tips and feedback, welcome)
Vol goede moed deze sessie ingezet, had er veel zin in om mijn sticker in goede orde te ontvangen....
Na twee dagen ontdooien in de koelkast, heb ik hem de getrimd, gerubt en ge?njecteerd, om om 5:00 de laatste voorbereidingen te treffen, wilde om zes uur de que aan hebben, om in ieder geval op tijd te kunnen gaan eten met het gezelschap.

Bij het trimmen, had ik ineens twee stukken, het vlees zag er wel goed uit.

Na het rubben en in plasticfolie gedaan om te injecteren, goed stevig ingepakt, ik had weinig "verlies" van injectie vloeistof.
Heb rundvleesbouillon gebruikt als injectie vloeistof...

De que had ik na ongeveer een uur goed op temperatuur, zodat the meat er om 7:00 op kon.
Na 2 uur om 9:00 had hij al een temp bereikt van 65 graden..., en hier ga ik dus waarschijnlijk de cruciale fout maken.
In plaats van hem in te pakken, heb ik nog gewacht tot 11:00 (omdat ik niet al het vlees om 15:00 al klaar wilde hebben)

Om 11:00 the Texas Crutch toegepast...

Om 13:00 had hij de 96 graden bereikt en heb ik hem laten rusten in een deken, welke ik in de (voorverwarmde) koelbox had gedaan.

Om 17:00 was hij nog heerlijk warm en konden we aan tafel.
De smaak was goed, 1 van de stukken had wat flinke taaie weefsels, verder was het vlees goed mals.
Wel vonden we het over het algemeen erg droog.
Ik weidt dat aan het feit dat ik hem niet bij het behalen van de temperatuur, meteen had ingepakt, waarschijnlijk heeft hij in zijn twee uur "stall" teveel vocht verloren...
Dit gaan we dus een volgende keer anders doen...
En wat ik ook anders ga doen..., pas om 9:00 OPSTAAN...., tijd zat ...
(tips and feedback, welcome)