BasBQ
Beef en Steak

Brisket koffierub

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.856
Als je dan toch even thuis zit en s'nachts er uit moet om de kleine te voeden........

In de koelkast lag nog een mooie Canadese brisket te wachten, waarvan ik enkel de point had laten snijden door de slager..
ab6d34a2f9df8ce35affff3fd7283c54.jpg
d9b2e55fa0a397d95b81d73e9dce0b4e.jpg


Bij het trimmen viel gelijk de hoeveelheid vet op en de mooie marmering.
b196b18c479b052d95f5b516156f0858.jpg


Het plan was deze te injecteren met de runderbouillon die ik van eerdere brisket- en pulled beefsessies had opgevangen (=heel veel smaak).
a0e1e16a84ceb35a984fae0019a0c794.jpg
a8f919e52406d9f413747bedeaa052f0.jpg


Hierna een koffierub aangebracht volgens dit recept, met iets minder zout. Dat kan altijd achteraf nog: https://www.macsbbqpit.com/coffee-rub/
8197973efede4726fa807fd3c576131e.jpg
eab60a5e5d04c6c361b3d246b2e137a3.jpg


Dat was afgelopen middag. Nu 3.30u, de Q naar 110 graden gebracht, waarna het tijd was voor de brisket.

90af38b08a90e1c9d21e64d5822b0dcd.jpg


Stukje hout er onder (vandaag gezien in het filmpje van Dennis), zodat het vet/vocht niet blijft staan en je een mooiere bark krijgt.
13cba7fe0832bf40cc7f8668743e9de3.jpg



Tot zover de eerste stappen.... Ik ga nog even tukken tot de volgende voeding
Wordt vervolgd...
 
Laatst bewerkt:
Dit wordt een hele mooie. Ga ik ff volgen.

Vroeg me al af: wat is dat nou voor tijdstip om iets te plaatsen, maar in de eerste zin gaf je het antwoord al.
tja, dat hoort erbij. Geniet ervan. voordat je het weet zijn ze groot. Leuk.
 
Ik ben benieuwd naar je brisket als die af is!
Tja je moet iets tussen de voedingen. Hoe ben je erbij gekomen om een koffie rub te maken?
 
Hier zijn ze de luier al ontgroeid, maar had ik toen al een ei gehad, dan was dit natuurlijk een erg efficiënte manier om dit soort dingen te doen. Benieuwd naar het resultaat. Ik heb zelf ook goede ervaringen met een koffierub, maar dan op pulled porc, ook echt een aanrader. Brisket staat nog op mijn wensenlijstje...
 
Zo even tijd voor een update.
De temperatuur van de kamado was terug gelopen naar 86 graden, maar goed daar had ik op gerekend. Aangezien ik (nog) geen controller heb, had ik hem aan de veilige kant open gezet, zodat de temperatuur zeker niet te hoog zou oplopen.
Die paar uurtjes slaap zijn me inmiddels te belangrijk .

Temperatuur van de brisket zit na 6.00u op 56 graden. Gaat de goede kant op.
5abda4d7cbfaa8eb6347f5d8f058919d.jpg


Tussen de 40 en 56 graden was de verbinding met de igrill weg gevallen.
73f5ab85706390839ba1799214b34f41.jpg



Ik ben benieuwd naar je brisket als die af is!
Tja je moet iets tussen de voedingen. Hoe ben je erbij gekomen om een koffie rub te maken?
Ik zag laatst iemand iets posten met de koffierub van Don Marcos. Deze zou waanzinnig lekker zijn. Helaas geen Don Marcos hier, dus zelf iets opgezocht.
 
Brisket staat nog steeds op mijn wensenlijst om te maken, ik wil al een tijdje een mooi stukje vlees klaar maken met de koffie rub. Hoelaat was je met de brisket begonnen?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Brisket staat nog steeds op mijn wensenlijst om te maken, ik wil al een tijdje een mooi stukje vlees klaar maken met de koffie rub. Hoelaat was je met de brisket begonnen?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gisterenmiddag in de rub. Vanacht om 3.00u de Q aan en 3.30u de brisket er op
 
Zojuist met 69 graden de brisket ingepakt.
Niet dat deze al de "stall" had bereikt, maar ik wil gewoon voorkomen dat de brisket daar in komt en te droog wordt.

Dus strak ingepakt in het aluminiumfolie, inclusief nog wat extra bouillon en boter.
Extra strak, want dat zou helpen de bark te behouden.

Wat mij nog op viel dat bij het opnieuw op de Q leggen, de kerntemperatuur met 7 graden was gezakt naar 62 graden. Dit kan natuurlijk een andere plek in het vlees zijn..... het is maar een indicatie.




769130acf9943a4d000d7bb09ad72e08.jpg
798bac22b6ac870bf28129926399f309.jpg
aed6913a5fd3467357a40975b1821848.jpg
1bd8a38cd7fcac9e0d0d69345a61703e.jpg
 
Gaat de goeie kant op zo te zien.
Te ver doorgaren is zekers zonde
 
Inmiddels 92 graden, maar ik voelde nog een beetje weerstand. Laat hem daarom nog een paar graden doorgaren.

02295de93045295d11f0f2cc8e24fd98.jpg
 
Zojuist met kerntemperatuur 95 graden van de Q gehaald. Nu het moeilijkste, uitdampen en nog ruim een uur rusten....
Damn that smells good
13a9464c36555b1655f93345a11212df.jpg
 
Ik ben nu toch wel nieuwsgierig geworden :D
 
Man man man, wat is dit lekker zeg.
Ik weet nog van de vorige keer dat ik het vooral droog en niet zo bijzonder vond (Australische flat). Nou dit is het tegenovergestelde.

Wat een smaak, licht pittig, vol, sappig... Ik weet niet hoe de perfecte brisket hoort te smaak, maar ik weet wel dat ik dit ERRUG!!!!!!! lekker vind. Die rub ga ik vaker gebruiken.

In het kader van bbq overlast, gelijk de buren laten proeven en de eerste bestellingen komen al binnen 😍.

Bedankt voor het lezen, is zeker voor herhaling vatbaar. Nu snoepen en voor morgen een lekker broodje 😋

20200628_165624.jpg


20200628_165639.jpg


20200628_165709.jpg


20200628_165712.jpg


20200628_165725.jpg


20200628_170435.jpg
 
Mooi dat het zo goed gelukt is en dat je gelijk de tips van Dennis kon gebruiken.
 
Mooi dat het zo goed gelukt is en dat je gelijk de tips van Dennis kon gebruiken.
Dat was erg toevallig.
Maar er zaten direct wat nuttige tips tussen, zoals dat houtje, het strak inpakken...
Leuk om hier van elkaar te leren..
 
Mooie run broer. Heb je netjes gedaan. Ik zal ook eens z’n Canadees moeten bestellen
Ik moet toch die graan gevoede beef gaan ervaren. Ziet er top uit
 
water loopt me hier in de mond
mooi verslag en dito fotos.
is alweer te lang geleden. schuift weer een plaatsje omhoog op de todo. thnx voor de inspiratie
 
Terug
Bovenaan Onderaan