BasBQ
Beef en Steak

brisket klapstuk of klapstuk brisket?

 
 
 
 

Marieken

Pitmaster
Berichten
957
kun je klapstuk bereiden als brisket, en zo ja (ik zie het wel eens voorbijkomen) moet je dan nog ergens op letten of om vragen bij de aanschaf van de klapstuk?

ik heb nu bijvoorbeeld een stuk vlees dat heet 'braadstuk' van een grasetende schotse hooglander, dat wil ik misschien ook wel op die manier proberen te bereiden... iemand advies?
volgens de verkoper: Braadstuk komt van de platte bil (de zijkant van de bil) van het rund. Braadstuk kun je behandelen als stoofvlees, het moet echt wel een paar uur sudderen.
 
Brisket is komt van de borst van het rund, borstlap, puntborst.

Klapstuk is runderborst.

Waar je op moet letten is dat de borst goed dooraderd is met vet, anders injecteren met vet
 
Terug
Bovenaan Onderaan