- Berichten
- 56
Deze actie om 2 redenen, 1, op zoek naar koetje, 2 gek op koei (Brabants voor rundvlees
)
Wanhopig geprobeerd aan een offici?le brisket te komen, uiteindelijk een rundernek op de kop weten te tikken van 2 kg.
Wij Europeanen snijden onze beestjes toch anders aan stukken dan de ex-Europeanen aan de andere kant van de Grote Oceaan........

Dank aan Noskos voor het recept op: http://www.bbq-nl.com/2012/02/brisket.html
Even rubje erop:

Omdat de nek niet een hele homogene vorm heeft even een experiment met wat touwtjes.......

Dan inpakken met folie en inspuiten met runderbouillon, let op zelf gemaakt spuitje, hierover straks meer

De volgende morgen eitje klaarmaken, nieuwe zak kolen dus veel grote blokken!!! 5 stukken Hickory erin, en de fik erin!!!!!

Na een half uurtje is t ei op temp en kan het vlees erop

de tijd:

En toen.......................
Geen kernthermometer, even ??n gaan halen in Cuijk, enkele reis: klein uurtje rijden. Wel spannend of ik dus ca 2,5 uur mn Q alleen kan laten.....
Dat ging goed!!! meteen een fatsoenlijke injectienaald meegenomen, fijne winkel BBQ Paleis!
Na verloop van tijd, kerntemp :


Inmiddels is de dag al een eindje onderweg.........

Vlees inpakken en terug erop


dat ging verbazingwekkend snel.....................

Even uurtje in een handdoek rusten

En dan!!!!! tada uitpakken die handel

Aansnijden........

En opeten...... erg tevreden over het resultaat, hopelijk een koetje waard!


Wanhopig geprobeerd aan een offici?le brisket te komen, uiteindelijk een rundernek op de kop weten te tikken van 2 kg.
Wij Europeanen snijden onze beestjes toch anders aan stukken dan de ex-Europeanen aan de andere kant van de Grote Oceaan........

Dank aan Noskos voor het recept op: http://www.bbq-nl.com/2012/02/brisket.html
Even rubje erop:

Omdat de nek niet een hele homogene vorm heeft even een experiment met wat touwtjes.......

Dan inpakken met folie en inspuiten met runderbouillon, let op zelf gemaakt spuitje, hierover straks meer


De volgende morgen eitje klaarmaken, nieuwe zak kolen dus veel grote blokken!!! 5 stukken Hickory erin, en de fik erin!!!!!

Na een half uurtje is t ei op temp en kan het vlees erop

de tijd:

En toen.......................
Geen kernthermometer, even ??n gaan halen in Cuijk, enkele reis: klein uurtje rijden. Wel spannend of ik dus ca 2,5 uur mn Q alleen kan laten.....
Dat ging goed!!! meteen een fatsoenlijke injectienaald meegenomen, fijne winkel BBQ Paleis!
Na verloop van tijd, kerntemp :


Inmiddels is de dag al een eindje onderweg.........

Vlees inpakken en terug erop


dat ging verbazingwekkend snel.....................

Even uurtje in een handdoek rusten

En dan!!!!! tada uitpakken die handel

Aansnijden........

En opeten...... erg tevreden over het resultaat, hopelijk een koetje waard!
