BasBQ
Beef en Steak

Brisket, eerste keer..........

 
 

Jorre

Vuurmaker
Berichten
56
Deze actie om 2 redenen, 1, op zoek naar koetje, 2 gek op koei (Brabants voor rundvlees  ;))
Wanhopig geprobeerd aan een offici?le brisket te komen, uiteindelijk een rundernek op de kop weten te tikken van 2 kg.
Wij Europeanen snijden onze beestjes toch anders aan stukken dan de ex-Europeanen aan de andere kant van de Grote Oceaan........



Dank aan Noskos voor het recept op: http://www.bbq-nl.com/2012/02/brisket.html

Even rubje erop:



Omdat de nek niet een hele homogene vorm heeft even een experiment met wat touwtjes.......



Dan inpakken met folie en inspuiten met runderbouillon, let op zelf gemaakt spuitje, hierover straks meer  :D



De volgende morgen eitje klaarmaken, nieuwe zak kolen dus veel grote blokken!!! 5 stukken Hickory erin, en de fik erin!!!!!



Na een half uurtje is t ei op temp en kan het vlees erop



de tijd:



En toen.......................
Geen kernthermometer, even ??n gaan halen in Cuijk, enkele reis: klein uurtje rijden. Wel spannend of ik dus ca 2,5 uur mn Q alleen kan laten.....

Dat ging goed!!! meteen een fatsoenlijke injectienaald meegenomen, fijne winkel BBQ Paleis!

Na verloop van tijd, kerntemp :





Inmiddels is de dag al een eindje onderweg.........



Vlees inpakken en terug erop





dat ging verbazingwekkend snel.....................



Even uurtje in een handdoek rusten



En dan!!!!! tada uitpakken die handel



Aansnijden........



En opeten...... erg tevreden over het resultaat, hopelijk een koetje waard!



 
Ziet er erg lekker uit, en mooi dat het gesmaakt heeft.

Helaas geen stickertje.... brisket is runder puntborst en geen nek  :blush:
Voor een echte (lees goede) brisket kun je terecht bij de bekende on-line slagers. Als je een "whole packer" te groot vind, kun je bij enkele ook een brisket-point bestellen.
 
Ziet er prima uit mooi stuk vlees, dat lusten wij ook wel.
Jammer dat het geen borst was.
Ik weet zeker dat het met een brisket het de volgende keer helemaal goed komt. :) !
 
Ook geen half koetje?  ;), ach volgende keer beter. Was zo lekker nog een keer is geen straf
 
Ceriel zei:
Ziet er erg lekker uit, en mooi dat het gesmaakt heeft.

Helaas geen stickertje.... brisket is runder puntborst en geen nek  :blush:
Voor een echte (lees goede) brisket kun je terecht bij de bekende on-line slagers. Als je een "whole packer" te groot vind, kun je bij enkele ook een brisket-point bestellen.

Tis een taaie hoor,die nieuwe beheerder  ;)

Maar terecht. Nek Is geen brisket.
Succes met je volgende run.
 
Desalniettemin ziet het er lekker uit :)
 
ziet er heerlijk uit, de volgende keer ga je die koei gewoon binnen harken  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan