BasBQ
Beef en Steak

brisket, burned ends en gevulde cougette

 
 

steady eddy

Kooltjesharker
Berichten
164
net terug van vakantie en al lang het verlangen om een keer een brisket te bereiden.
Ik had er eentje besteld bij B&F van 3kg.

deze zaterdag ochtend van wat vet ontdaan en ge?njecteerd met runderbouillon en in de rub gezet, daarna een nacht in de koelkast.

zondagmorgen om 08.00 was het zover.

na een uur of 5 was de kern 71 graden en heb ik de brisket ingepakt.
Daarna liep de temperatuur snel op naar 84 graden en bleef daar een tijdje op steken.
om een uur of 4 was de kern 91 graden en heb ik de brisket laten rusten.

met het aansnijden zag ik al dat het vlees erg sappig was, ook wilde ik graag burned ends maken en heb hiervoor een stuk weggesneden.
het overige deel heb ik ingepakt en weggelegd (bleef overigens mooi sappig.

de afgesneden stukken heb ik samen met de courgette op de smoker gelegd( de courgette was tijdens de vakantie buiten proporties gegroeid, in totaal 3,5kg en paste niet op de smoker)

na de courgette te hebben aangebrand heb ik hem gevuld met:
Quinoa, paprika, tomaat, ui en knoflook en Parmezaanse kaas.

Samen met vrienden hebben we heerlijk gegeten en gaan dit zeker vaker doen.
 
Lekker h? die verbrande eindjes!! Koetje verdient!! :D
 
Ziet er prima uit, gefeliciteerd met je koetje.
 
Ziet er inderdaad heerlijk uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan