BasBQ
Beef en Steak

Brem's eerste MOINKBalls

 

brem

Vuurmaker
Berichten
53
Hoi mensen!

Afgelopen Hemelvaartsdag mijzelf gewaagd aan het allombekende recept van @noskos :)
Alle ingrediënten keurig gemixt en al iets getweaked (iets meer gehakt en iets meer Parmezaanse kaas ;-) ).
Dit was prima te doen. Keurige ballen van 33/34gr gedraaid en bestrooid met 'Smoky BBQ Braai' van het merk; not JUST bbq.
Daarna de bbq met hulp van de snake-methode opgestookt.

Daar merkte ik direct een probleem. ik kan de temperatuur niet goed pijlen zonder thermometer in de deksel (ik heb een oude Weber Kettle).
Daarop meteen een Inkbird 2x besteld voor dome- en kerntemperatuur.

Door de lagere temperatuur bleek het erg lang te duren voor de ballen een mooie kerntemperatuur hadden. Het lukte wel door te stoeien met
meer zuurstof (uiteindelijk! ;-) ).

enfin, het resultaat...

P.S. ik had er nog een paar over dus die zijn netjes weg-gelunched de volgende dag ;-)

m2.jpg


m3.jpg


m5.jpg


m6.jpg


m8.jpg


m9.jpg
 
lekker hoor. moinks zijn echt helemaal top
 
Mooi geworden, altijd handig een paar extra
 
Altijd lekker die balletjes

Verstuurd vanaf mijn SM-A202F met Tapatalk
 
Lekkere ballen hoor.
 
Ik ben trots op mijn balletjes :)
Komend weekend staan er 2 webers met smart te wachten op mijn balletjes en een eerste Pulled Pork :-D
 
Die ballen van Brem zou ik wel in de mond willen nemen. Ze glimmen :cool: zo lekker
 
Heerlijke ballen zijn dit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Lekker hoor. Die staan nog op mijn lijstje.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Gaan op mijn lijstje.
Smullen
 
Terug
Bovenaan Onderaan