- Berichten
- 53
Hoi mensen!
Afgelopen Hemelvaartsdag mijzelf gewaagd aan het allombekende recept van @noskos
Alle ingrediënten keurig gemixt en al iets getweaked (iets meer gehakt en iets meer Parmezaanse kaas ;-) ).
Dit was prima te doen. Keurige ballen van 33/34gr gedraaid en bestrooid met 'Smoky BBQ Braai' van het merk; not JUST bbq.
Daarna de bbq met hulp van de snake-methode opgestookt.
Daar merkte ik direct een probleem. ik kan de temperatuur niet goed pijlen zonder thermometer in de deksel (ik heb een oude Weber Kettle).
Daarop meteen een Inkbird 2x besteld voor dome- en kerntemperatuur.
Door de lagere temperatuur bleek het erg lang te duren voor de ballen een mooie kerntemperatuur hadden. Het lukte wel door te stoeien met
meer zuurstof (uiteindelijk! ;-) ).
enfin, het resultaat...
P.S. ik had er nog een paar over dus die zijn netjes weg-gelunched de volgende dag ;-)
Afgelopen Hemelvaartsdag mijzelf gewaagd aan het allombekende recept van @noskos

Alle ingrediënten keurig gemixt en al iets getweaked (iets meer gehakt en iets meer Parmezaanse kaas ;-) ).
Dit was prima te doen. Keurige ballen van 33/34gr gedraaid en bestrooid met 'Smoky BBQ Braai' van het merk; not JUST bbq.
Daarna de bbq met hulp van de snake-methode opgestookt.
Daar merkte ik direct een probleem. ik kan de temperatuur niet goed pijlen zonder thermometer in de deksel (ik heb een oude Weber Kettle).
Daarop meteen een Inkbird 2x besteld voor dome- en kerntemperatuur.
Door de lagere temperatuur bleek het erg lang te duren voor de ballen een mooie kerntemperatuur hadden. Het lukte wel door te stoeien met
meer zuurstof (uiteindelijk! ;-) ).
enfin, het resultaat...
P.S. ik had er nog een paar over dus die zijn netjes weg-gelunched de volgende dag ;-)