- Berichten
- 948
Van het weekend gemaakt en zoals beloofd hier ook het recept.
Het zijn eigenlijk worstjes maar dan zonder het vel en dan plat zoals een hamburger (patties).
Het is een vrij uitgesproken smaak vandaar dat kleine patties genoeg zijn bij een ontbijtje. (is natuurlijk persoonlijk)
Ingredienten:
1 Kg gehakt (half om half of varkensgehakt)
2 theelepels salie
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel bruine suiker
1/4 theelepel gemalen kruidnagel (pas op niet te veel, eerst even proeven bijvoegen kan altijd)
2 theelepels zout
1/2 theelepel majoraan
1/2 theelepel cayenne peper
1 theelepel uien poeder
100ml water of melk
(volle theelepels)
Officieel horen de patties gemaakt te worden van varkensgehakt maar ik gebruik meestal half om half. Dit omdat de rest van het gezin dit (ook) lekkerder vindt.
Bereiding:
Gehakt in een grote kom, rest van de ingedienten erbij en dan flink kneden, moet goed blijven plakken aan de handen.
Vervolgens kleine patties maken en deze op hoog vuur direct grillen.
Indirect roken is ook zeker een optie, gebruik zelf appelhout,echter vind ik ze vers avn de grill dan het lekkerst, bij invriezen vindt ik ze dan later wat minder.
Vervolgens de gehele batch in de vriezer en dan op een grimmige dag, bij een kater, bij zonnig weer, op zaterdag of zondag... eigenlijk altijd wel bij het ontbijt lekker met een gebakken eitje, toast, bacon en wat r?stie een patty in de magnetron en lekker alles bij elkaar op een bord.... (mischien niet chiq maar erg lekker met een klein beetje normale ketchup)
Breakfast of kings!

Het zijn eigenlijk worstjes maar dan zonder het vel en dan plat zoals een hamburger (patties).
Het is een vrij uitgesproken smaak vandaar dat kleine patties genoeg zijn bij een ontbijtje. (is natuurlijk persoonlijk)
Ingredienten:
1 Kg gehakt (half om half of varkensgehakt)
2 theelepels salie
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel bruine suiker
1/4 theelepel gemalen kruidnagel (pas op niet te veel, eerst even proeven bijvoegen kan altijd)
2 theelepels zout
1/2 theelepel majoraan
1/2 theelepel cayenne peper
1 theelepel uien poeder
100ml water of melk
(volle theelepels)
Officieel horen de patties gemaakt te worden van varkensgehakt maar ik gebruik meestal half om half. Dit omdat de rest van het gezin dit (ook) lekkerder vindt.
Bereiding:
Gehakt in een grote kom, rest van de ingedienten erbij en dan flink kneden, moet goed blijven plakken aan de handen.

Vervolgens kleine patties maken en deze op hoog vuur direct grillen.

Indirect roken is ook zeker een optie, gebruik zelf appelhout,echter vind ik ze vers avn de grill dan het lekkerst, bij invriezen vindt ik ze dan later wat minder.
Vervolgens de gehele batch in de vriezer en dan op een grimmige dag, bij een kater, bij zonnig weer, op zaterdag of zondag... eigenlijk altijd wel bij het ontbijt lekker met een gebakken eitje, toast, bacon en wat r?stie een patty in de magnetron en lekker alles bij elkaar op een bord.... (mischien niet chiq maar erg lekker met een klein beetje normale ketchup)

Breakfast of kings!