BasBQ
Beef en Steak

Bottom round roast

 
 
 
 
 

Maccie

Gerijpt
Berichten
2.592
Ik wilde eens wat anders proberen. Dus heb bij mijn slager 1 kilo Bottom round roast besteld. Niet echt nagedacht hoe ik dit dan wilde klaarmaken.

Al een tijdje aan het kijken over hoe dit stukje vlees te bereiden. Op het net eigenlijk niet al te veel over te vinden. Wat ik vond is dat dit een stukje werkvlees is dat in de bovenpoot van de koe zit.

Toch een receptje gevonden op youtube. Dit maar ongeveer nagemaakt.

Het vlees


In de rub


Een alu bak met ui en runderbouillon




Op de Q ermee


Indirect op een lage temperatuur. Ongeveer 100 graden


Doorgegaard tot een kern van 58 graden. Ruim 2 uur verder. Ingepakt om te rusten.


Het resultaat


Een verrassend lekker stukje vlees.

Bedankt voor het kijken.
 
mooi stuk vlees, ziet er lekker uit
 
Ziet er prima uit, maar ik denk dan mijn vlees juwelier mij bijzonder glazig aan gaat kijken als ik een bottom round roast bestel ;).

Wat is de Nederlandse naam voor dit wonderschone stukje vleesch?
 
Mmmm, ziet er lekker uit :D
 
Ziet er lekker uit. Bedankt voor dit draadje
 
Nosmo zei:
Ziet er prima uit, maar ik denk dan mijn vlees juwelier mij bijzonder glazig aan gaat kijken als ik een bottom round roast bestel ;).

Wat is de Nederlandse naam voor dit wonderschone stukje vleesch?

Ik heb geen idee. Ik heb het zo besteld bij www.aalvink.nl (mijn huisslager).

Dit is begeleidende tekst;
 
Lekker hoor!
 
Dat resultaat had ik best even willen proeven!
 
Ziet er prima uit
 
Bottom round is de platte bil van het rund.

Het gedeelte dat Maccie heeft gebruikt is vanaf de kant waar de picanha cq staartstuk is afgezet.
 
Mooi stukkie vlees hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan