- Berichten
- 240
Samen met storm Evert gisteren de tijd genomen om PP van (een halve, 2.6kg) Boston Butt te maken (Heyde Hoeve Duroc). Hiervoor een paar keer PP van procureur gemaakt dus wederom een first. Was met name benieuwd naar de ‘money muscle’ zoals beschreven in Smokey Goodness dus verder ook dit recept aangehouden, samen met de injectie van Noskos. Daarnaast een mooie test of dit vleesch nu een ander resultaat geeft dan van procureur.
Volgens goed gebruik ging het vleesch weer onder begeleiding van broodjes van de Turkse bakker en huisgemaakte coleslaw. De bbq saus kwam deze keer uit een flesje
.
Vrijdagavond de voorbereidingen. Uitgepakt:
Vet getrimd en de injectie erin:
Rub erop en in de koelkast overnachten:
Dan de zaterdag. Had het liever zonder Evert gedaan want in stond dus in regen en wind om 7:30 de BBQ aan te steken. Maargoed, ik ben niet voor een gat de vangen dus het feest kon beginnen. De Q naar 115 graden, 3 grote blokken appel rookhout erop en rond 8:15 het vleesch:
Ieder uurtje even ingespoten met een mix van appelsap en appelazijn. Na 4.5 uur begon de bark al mooi vast te zitten dus niet al te lang daarna ingepakt en wachten op de benodigde 87 graden kerntemperatuur:
Dat was het moment om aan de coleslaw te beginnen:
Piep piep! De money muscle was 87 graden. We schrijven 15:50. Dus afsnijden en de thermobox in zodat de rest van de BB nog even terug kon. Het grote stuk zat immers ‘pas’ op 78 graden:
Dat ging er nog een goed uur op en was net na 17:00 op de gewenste temperatuur. Het geheel laten rusten tot 17:45. Toen de money muscle aflakken met BBQ saus om nog even terug te leggen op de Q. Tegelijkertijd lekker pullen. Het vocht mooi op kunnen vangen dus kunnen gebruiken om het vleesch verder op smaak en mondgevoel te brengen. Eerlijk is eerlijk, het was nog heerlijk mals!
Dan kom je dus ook het stukje bot tegen wat in de BB zit:
Een mooie schaal vol en wat plakjes money muscle:
En tezamen krijg je dan dit moois:
Wat vonden we dan van het geheel? De money muscle was een erg lekker ‘hapje voor erbij’. Zulke dingen kunnen wij wel waarderen. Mals, sappig en mooi op smaak.
Het gepullde vlees was ook erg goed. Misschien wel malser dan procureur, misschien is de wens de vader van de gedachte. De meningen verschilden. En dus niet duidelijk in het voordeel van de BB. Maar wel heerlijk gegeten! En oja, heerlijk gegeten!
Had ik al gezegd dat het lekker was
?!
Volgens goed gebruik ging het vleesch weer onder begeleiding van broodjes van de Turkse bakker en huisgemaakte coleslaw. De bbq saus kwam deze keer uit een flesje

Vrijdagavond de voorbereidingen. Uitgepakt:

Vet getrimd en de injectie erin:

Rub erop en in de koelkast overnachten:

Dan de zaterdag. Had het liever zonder Evert gedaan want in stond dus in regen en wind om 7:30 de BBQ aan te steken. Maargoed, ik ben niet voor een gat de vangen dus het feest kon beginnen. De Q naar 115 graden, 3 grote blokken appel rookhout erop en rond 8:15 het vleesch:

Ieder uurtje even ingespoten met een mix van appelsap en appelazijn. Na 4.5 uur begon de bark al mooi vast te zitten dus niet al te lang daarna ingepakt en wachten op de benodigde 87 graden kerntemperatuur:


Dat was het moment om aan de coleslaw te beginnen:

Piep piep! De money muscle was 87 graden. We schrijven 15:50. Dus afsnijden en de thermobox in zodat de rest van de BB nog even terug kon. Het grote stuk zat immers ‘pas’ op 78 graden:

Dat ging er nog een goed uur op en was net na 17:00 op de gewenste temperatuur. Het geheel laten rusten tot 17:45. Toen de money muscle aflakken met BBQ saus om nog even terug te leggen op de Q. Tegelijkertijd lekker pullen. Het vocht mooi op kunnen vangen dus kunnen gebruiken om het vleesch verder op smaak en mondgevoel te brengen. Eerlijk is eerlijk, het was nog heerlijk mals!

Dan kom je dus ook het stukje bot tegen wat in de BB zit:

Een mooie schaal vol en wat plakjes money muscle:

En tezamen krijg je dan dit moois:

Wat vonden we dan van het geheel? De money muscle was een erg lekker ‘hapje voor erbij’. Zulke dingen kunnen wij wel waarderen. Mals, sappig en mooi op smaak.
Het gepullde vlees was ook erg goed. Misschien wel malser dan procureur, misschien is de wens de vader van de gedachte. De meningen verschilden. En dus niet duidelijk in het voordeel van de BB. Maar wel heerlijk gegeten! En oja, heerlijk gegeten!
Had ik al gezegd dat het lekker was
