BasBQ
Beef en Steak

Boston Butt 2 Pulled Pork - All the way

 

Mace

Kooltjesharker
Berichten
124
Na een aantal keer pulled pork gemaakt te hebben waarbij ik de Texas Crutch toepaste, vandaag een poging om 'the zone' te overleven. Tevens een kijkje op mijn buitenkeuken.

Het begon allemaal met een vleespakket van 15KG van BBQuality. Erg mooie stukken vlees, waaronder een Boston Butt van bijna 5KG:

Boston%20Butt.jpg


Gisteravond die wat van z'n vetlaagje ontdaan:
BB%20Trimmed.jpg


Daarna ingewreven met zout en ge?njecteerd:
BB%20Inject.jpg

Voor injectie volgende gebruikt:
  • 1/2 cup Apple Juice
  • 1/2 cup Water
  • 1/4 cup Brown Sugar
  • 1/4 cup Salt
  • 1/2 TBS Soy Sauce
  • 1/2 TBS Worcestershire Sauce

Daarna ingepakt en een nachtje in de koelkast gezet.

Als rub 'Memphis Dust' gebruikt:

Rub%20Spices.jpg

  • 3/4 cup firmly packed dark brown sugar
  • 3/4 cup white sugar
  • 1/2 cup paprika
  • 1/4 cup garlic powder
  • 2 tablespoons ground black pepper
  • 2 tablespoons ground ginger powder
  • 2 tablespoons onion powder
  • 2 teaspoons rosemary powder
En gemengd:
Memphis%20Dust.jpg


Vanochtend vroeg de Butt uit z'n slaap gewekt, om hem wat op te binden en te voorzien van een mooi laagje 'dust':
BB%20Dusted.jpg


Daarvoor de Daniel Boone al opgestart en keurig op 110 C gebracht:
Buitenkeuken.jpg


Om 9 uur vanochtend is hij erop gegaan:
BB%20Smoking.jpg


Hierna nog een mop-sauce gemaakt, die er elke twee uur over gaat (tot aan de 6 uur):
  • 1 cups Vegetable Oil
  • 1 cup Cider Vinegar
  • 2 cup water (kokend, om de rub mee op te lossen)
  • 1/2 cup of dry rub
  • 1 TBS Worcestershire
  • 1 TBS Soy Sauce
Op dit moment (na bijna 6 uur) zit de interne temperatuur op 67 C....dat duurt dus nog wel even voor hij eraf mag....  ;)

Wordt vervolgd....

 
Lekker!

Word vast een mooie run
 
Lekker hoor! Succes met je run!
 
Lekker hoor, succes met het overleven van "de zone" 😉
 
Je moet inderdaad uithoudingsvermogen hebben....inmiddels het stuk gedraaid (ivm 20 graden temp verschil links en rechts in de bbq) en de temp sensor ook opnieuw geprikt...dat nieuwe stuk is nog 'maar' 77 graden ipv 80....Het wordt een lange zit, vrees ik....
 
lekker hoor, je geduld zal beloont worden  ;)
 
En klaar ?????
 
Aan de voorbereiding en het begin kan het niet gelegen hebben. Deze moet wel smaken......
 
No worries.....I survived the zone!!!!!  :) ;)

Bijna 2,7 kg pulled pork...details volgen morgen....
 
Beste run! Ben benieuwd morgen..
 
Pictures or it didn't happen  :p
 
Jaakke zei:
Mace zei:
No worries.....I survived the zone!!!!!  :) ;)

Bijna 2,7 kg pulled pork...details volgen morgen....

Wow, is de 2,3 kilo die verloren is gegaan vocht wat verdampt is of heb je er wat anders mee gedaan?

Goeie vraag  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan