BasBQ
Beef en Steak

BOSS bbq rub ribs

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Hahaha, klinkt ook nog goed.

Uit het boek van SR een mooie rub gekozen
Kruidig en zoet.
Mijn kindertjes lusten het niet zo graag als er te veel peper in zit, dus daar houden we met de ribbetjes rekening mee.
dat vinden ze namelijk altijd een feest.

Zalig waren ze.

De 3/2/1 methode was alleen mis gegaan.
Na de 3/2 waren ze al zo mals dat ze bijna van het bot afvielen.
Dus aan tafel maar.

Jammer, dat hoort niet en was ook niet de bedoeling.
Toch maar weer terug naar twee en half / anderhalf / drie kwartier

Maar oh oh oh wat waren ze lekker geworden.
De kids "konden echt niet meer papa...."
Dit is een blijvertje.

Veilig gerookt met appelhout en in de folie een mengsel van appelsap, boullion en wiskey

Beetje patatjes er bij en een heerlijke salade, maar dat is niet gebeurd

img0139y.jpg


img0140rs.jpg


img0141twg.jpg


img0142g.jpg
 
Mooie ribjes Poetsertje!

Vraagje, had je spare ribs of buikribben? De ribs die hier als spareribs worden verkocht heten in de VS babyback ribs, het vlees daarvan heeft een andere structuur en die worden veel te zacht met 2 uur in de folie. Met die doe ik 3-1-1
Wat in de VS spareribs heet zijn hier buikribben, die kunnen de 3-2-1 wel hebben maar ook daar ben ik een beetje voorzichtig met de tijd in de folie.
 
Nee, natuurlijk waren het gewoon babybacks en ik wist het eigenlijk ook wel.
Maar de laatste keer dat ik ribben maakte waren ze net niet gaar.
(tijdgebrek)
Dus weer een leermomentje en terug naar 3/1/1
 
Zien er goed uit en ik houd er wel van als ze lekker mals zijn.
 
mooie ribben en mooie foto's
 
Lekkere ribben,zo lust ik ze ook wel.
Ze zien er goed gaar uit.
 
Ziet er mooi en lekker uit.
 
Ribs..altijd lekker. ikzelf gebruik na experimenteren de 3-1,5-3/4 methode voor baby ribs en deze bevalt ons het beste.
 
Terug
Bovenaan Onderaan