BasBQ
Beef en Steak

Borreltrio

 
 

knubbe

Stoker
Berichten
440
De foto wedstrijd. Nu al 2x van genoten omdat het je toch een richting in duwt met wat druk erachter om eind van de maand te halen :) Erg leuk.
Deze maand de borrelhap. Nu stonden bij mij de oud hollandse bitterballen maar dan van pulled pork al even bij de favorieten. Met een duwtje in de rug wordt het dus tijd ze maar eens te maken.
Alleen bitterballen is ook weer zo leeg, dus ook maar meteen loempias en camalaris.

Natuurlijk was net mn voorraad pulled pork op de we moesten van voor af aan beginnen :) De koreaanse was vorige keer goed bevallen dus die nogmaals. Dan begint het allemaal op de kogel bbq..
1238F854-09EE-4EB1-BB86-FF74B6894909.jpeg

A1352CB8-69A0-4B91-B55C-50C965037CA8.jpeg

02768EE3-E8D2-48FC-A6DF-7C4C3523AB3C.jpeg

Dit stukje was bekend. Nu er nog bitterballen van zien te maken! Beginnen met de ragout, dan porties maken, eerste keer door de paneer, vervolgens nog door wat eiwit en panko. Had een goeie 800gr pulled pork gebruikt en kwam op, aldus mijn zoon, op 77 bitterballen.
C20B5F14-D12A-4CB9-BF84-75F281FDCC6B.jpeg

5CA854D4-A292-4265-AA1E-8C336C59095E.jpeg

7473BEF4-6E76-4E26-9C17-630C62D4EACF.jpeg

48A061CF-B3CB-460A-87FC-5F84D579DC5C.jpeg

AC345848-B662-4372-8BD7-017D6F703B02.jpeg

Wel op tijd beginnen, want met marineren en de ragout maken zou je zomaar het eind van de maand niet meer halen! :)
OK, dat is dus is 1, op naar de loempia. Ook nog nooit gedaan.
Mix van de pulled pork met wortel, witte kool en wat bbq saus (ook de koreaanse van Noskos, had ik nog in de vriezer).
B01D9CFF-C113-41C7-888E-A2670A1417B0.jpeg

25D3FC4A-676C-4A11-B737-C57F1C9014AE.jpeg

C7A60ABE-829B-41BB-8520-6CD1BD6006D8.jpeg

Tada, dat zijn er al 2. Op naar de derde.
Om daar de bbq nog in te verwerken dacht ik laat ik ze eerst even grillen. Komen we ook bij bbq nr. 2, de mini bastard.
08E3775E-D03D-42E4-81F4-FCF2ACF0AE9B.jpeg

D3612D17-3B0B-4019-B7BF-0054EDA15A72.jpeg

Dat was kort maar krachtig. Tempura beslag gemaakt met wat peterselie erdoor. Dan hebben we alles klaar en kunnen we gaan frituren. Ohja, heb geen frietpan, dus bbq nr. 3 gepakt. De atago met ft9 en 3L arachide olie. Alles netjes klaar zetten en gaan met die banaan.
8FB9524D-29AB-4F3B-8A69-52E998F3BFA9.jpeg

B24A8F16-64D8-4EDC-91FF-AD792406DA65.jpeg

8AC3CE89-8026-49EC-B206-DFD142A31A62.jpeg

7C9B4B49-7CA2-4C33-BEF3-7028FB707B8E.jpeg

En dan zijn we klaar :) Ondanks het laatste stukje natuurlijk maar kort duurt toch met het geheel wel even zoet geweest! Maar zeker met plezier. Oja, het smaakt ook nog eens! Vriezer ligt nog vol met ballen en loempias..
Qua foto’s voor de wedstrijd lukt het nog niet helemaal. Heb ze altijd mooier in mn hoofd dan dat ze eruit komen :) Goede reden om te blijven oefenen dacht ik zo!
D2BDD6A2-E8E3-4C2F-AE90-3FBB61A2216B.jpeg

6847F08A-DF59-48C6-B056-5FB1F886294F.jpeg

En dan nog wat filodeeg over, toch zonde om weg te gooien. Mooi avondmaaltje bij gevonden met dorade (helaas geen bbq toegepast..)
8F0AD2A9-DFDC-453D-BBA1-20AB87FED8FB.jpeg
 
Dat ziet er heel goed uit. Frituren in de DO staat hier nog hoog op de wenslijst. Wil ik heel graag nog eens doen.
Foto’s zien er toch heerlijk uit hoor. Had zo op de borrel willen komen. Top
 
Leuke reportage! Wat een werk om die 77 ballen te maken o_O pulled pork ballen en loempia's staan hier ook nog op de todo lijst. Hoe waren ze uiteindelijk bevallen?
 
Dit is het betere borrelwerk. Wat een passie en bezieling bij het bereiden.
Smakelijk
 
Zo zo, meneertje Knubbe, u heeft dus nog wat bitterballetjes in de vriezer èn denkt kans te maken om de maandelijkse foto-wedstrijd te winnen? Ik zeg, daar komen we samen vast wel uit! :cool:

Niks mis met die mooie borrelplank! Uitstekend biertje erbij ook nog! Bedankt voor het delen, ik heb er van genoten!
 
Het is een mooi verslag geworden mooi om te lezen. Door jou zijn er weer wat zaken naar boven geschoven op mijn todo list.
Bedankt voor de inspiratie.
 
Al met al een aardige klus voor 1 foto. Maar vriezer tot de nok gevuld. Ziet er heerlijk uit allemaal. Zal goed gesmaakt hebben. Hoe waren die bitterballen gelukt? Proef je daar dat Koreaanse van de pulled pork in terug?
 
Pulled pork bitterballen zijn zo lekker, loempia's zijn ook fantastisch en inktvis vind ik super lekker, ik had graag bij je op de borrel gekomen🍻🥂
 
Leuke reportage! Wat een werk om die 77 ballen te maken o_O pulled pork ballen en loempia's staan hier ook nog op de todo lijst. Hoe waren ze uiteindelijk bevallen?

Smaken deden ze! De loempia was goed in balans. De bitterballen misschien volgende keer wat minder ragout en toch net wat kleiner snijden (nu niet gesneden). Trok er behoorlijk draden uit bij sommige wat niet heel handig eet.

Al met al een aardige klus voor 1 foto. Maar vriezer tot de nok gevuld. Ziet er heerlijk uit allemaal. Zal goed gesmaakt hebben. Hoe waren die bitterballen gelukt? Proef je daar dat Koreaanse van de pulled pork in terug?
Jazeker! Komt ook wel denk ik omdat ik nog een flinke dot Gochujang door de ragout had gedaan :) En met de mayo met de kimchi heel smakelijk.

Bedankt voor alle leuke reacties! Heel leuk
 
Wauw. Diepe buiging voor de moeite die je neemt om mee te doen met de fotowedstrijd.
Prachtige hapjes en erg smakelijk. Geweldig
 
Top verslag hoor goed bezig geweest en het smaakte ook nog
Ook nog aanpassingen geleerd voor de volgende keer
Dat prima dag geweest


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Beste hapje voor bij een biertje, is toch wel een lekkere bitterbal! Mooi gemaakt

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Lekker man, heerlijk om zo bezig te zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan