- Berichten
- 10.082
Beste BBQ-collega's,
Het onderwerp voor de fotowedstrijd van deze maand is "bij de borrel". Een onderwerp waar je even goed over na moet denken.
Het lijkt makkelijk, maar wat vind je lekker bij een borrel? En kan dat op de bbq gemaakt worden?
En dat de keuze reuze is, dat blijkt wel uit de inzendingen tot nu toe. Stuk voor stuk toppertjes.
Nu is voor mijzelf een kipkluifje en een goede droge worst een van de lekkerste dingen bij een borrel. Dus gaan we dat maken.
De droge worst komt bij een goede slager vandaan, ieder zijn vak. Ik stort mezelf op kipkluifjes van de bbq.
Wat ook niet mag ontbreken zijn frikandel stukjes voor onze dochter. Borrelen is tenslotte een sociale aangelegenheid.
Wat is het plan: enige tijd geleden een rub voor kip gemaakt uit het boek Smokey Goodness. Daar had ik nog van over en is een erg lekkere rub.
De frikandellen in stukken en laten garen in de bbq, aflakken met bbq saus.
Alles op het spitje want dat is toch wel de lekkerste manier om kipkluifjes te maken.
Voor wat betreft de borrel: enkele weken geleden begonnen met het maken van limoncello en deze is sinds een week klaar. En jongens jongens, wat is deze lekker. Als borrel dus een lekkere ijs- en ijskoude limoncello
De pics:
Eerst van de limoncello: de schil van 5 citroenen en 1 fles vodka, 3 weken donker en koel laten staan. Daarna even door de zeef en vervolgens suikerwater (4,5dl water en 225gr suiker) toevoegen en nog 1 a 2 weken wachten. En dan genieten.
En nu de borrelhapjes:
De kip heeft 24 uur in de rub gestaan
Frikandellen in stukjes
Alles op de spiesjes
Op de q
Terwijl de spit zijn werk doet even een white sauce gemaakt, een perfecte dipsaus (125ml mayo+30ml azijn+1tl worcester+0,5tl mosterd)
Kort daarna even de frikandellen ingesmeerd met bbq saus. Looking good!!!
Zo, klaar.
En alles op het plankje
Dank voor het kijken
Rick
Het onderwerp voor de fotowedstrijd van deze maand is "bij de borrel". Een onderwerp waar je even goed over na moet denken.
Het lijkt makkelijk, maar wat vind je lekker bij een borrel? En kan dat op de bbq gemaakt worden?
En dat de keuze reuze is, dat blijkt wel uit de inzendingen tot nu toe. Stuk voor stuk toppertjes.
Nu is voor mijzelf een kipkluifje en een goede droge worst een van de lekkerste dingen bij een borrel. Dus gaan we dat maken.
De droge worst komt bij een goede slager vandaan, ieder zijn vak. Ik stort mezelf op kipkluifjes van de bbq.
Wat ook niet mag ontbreken zijn frikandel stukjes voor onze dochter. Borrelen is tenslotte een sociale aangelegenheid.
Wat is het plan: enige tijd geleden een rub voor kip gemaakt uit het boek Smokey Goodness. Daar had ik nog van over en is een erg lekkere rub.
De frikandellen in stukken en laten garen in de bbq, aflakken met bbq saus.
Alles op het spitje want dat is toch wel de lekkerste manier om kipkluifjes te maken.
Voor wat betreft de borrel: enkele weken geleden begonnen met het maken van limoncello en deze is sinds een week klaar. En jongens jongens, wat is deze lekker. Als borrel dus een lekkere ijs- en ijskoude limoncello
De pics:
Eerst van de limoncello: de schil van 5 citroenen en 1 fles vodka, 3 weken donker en koel laten staan. Daarna even door de zeef en vervolgens suikerwater (4,5dl water en 225gr suiker) toevoegen en nog 1 a 2 weken wachten. En dan genieten.
En nu de borrelhapjes:
De kip heeft 24 uur in de rub gestaan
Frikandellen in stukjes
Alles op de spiesjes
Op de q
Terwijl de spit zijn werk doet even een white sauce gemaakt, een perfecte dipsaus (125ml mayo+30ml azijn+1tl worcester+0,5tl mosterd)
Kort daarna even de frikandellen ingesmeerd met bbq saus. Looking good!!!
Zo, klaar.
En alles op het plankje
Dank voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: