BasBQ
Beef en Steak

Boring, alweer een eerste BCC ;)

 
 

Jeroenvanarkel

Kooltjesharker
Berichten
108
Zo ook mijn eerste en meest simpele gerecht voor een stickertje ;) de BCC.

Vrijdag een biologische kip gehaald bij de AH, rub gemaakt van paprika poeder, gedroogde tomaat, peper en knoflook. Twee bloikken Leffe Blond je weet nooit of er een omdonderd. En gelukkig beschik ik over erg veel plastic handschoenen en folie en Sterillium. Iets wat ik aan mijn ziekenhuis opdracht heb over gehouden en mijn vrouw regelt uit het WKZ en permanent naast de kraan staat.

Bij BBQ-NL.com, geen vreemde, even gekeken hoe het moest. Dus afspoelen, droog deppen, invett binnen en buiten, droogdeppen, ribben, ook van binnen, in folie en de volgende de dag de BBQ aan. Eerst nadat hij op temperatuur was gekomen, 6 lams-rund Hamburgers erop, temp controleren of de Minion klopte en de sleuf van de OTP goed stond, daarna het rooster eraf, de Fantast en de IGrill Mini erin de een op 74 graden in de borst, en de ander op 82 graden in de poot, deksel erop en wachten.

En daarna eten. Sceptische schoonouders over droge kip, bla bla bla. Ik heb ze niet gehoord en mijn schoonmoeder heeft alle botten en karkassen afgekloven. Zegt genoeg.

Ik was heel even in Spanje waar je de gehele dag die Pollo's ziet draaien. En lekker......!!

Een succes dus en wat eenvoudig eigenlijk.

De foto's als bewijs.

9b6cdcb21e1692f3604b6c21b5a41e96_zps74bcfb1c.jpg


c4a08636fdcde2e9e461d966f84602cb_zpse4e7270a.jpg


aa20f851e4c4f2ca7c5968ed1bcf9f32_zpsb9f185ab.jpg


690063062e5c74977a9f1b631b76044c_zpse52abb0b.jpg


6c6189d6635c0c91d15bcb158cf3661d_zps38cd9794.jpg


16aa53aa945490c6916a759d07ee5ddd_zps3eea4d72.jpg


fe13a70db77ac445ee2023567f8ac187_zps7af3eda1.jpg


0c90ffe59429e0fdc822a3d256d87431_zps27cc6c57.jpg


be71c46a4f2274234133105d943d07d7_zpsfa00bfde.jpg


173e9acb46312382e1551b7fffcc5ff4_zps6f319c49.jpg


60e8e5327f0789dee860cf571e467522_zps996efc06.jpg


4ac79f973cd594daf579387cc0c919ed_zpsab90a0fc.jpg


994d6e90e8f696d079a29ceec048efe1_zpsf4aa46e7.jpg

 
Jeroen,

gefeliciteerd met je Tokkie!
Maar sta je nou als een mietje een kip te marineren met handschoenen aan???
En dat na al die stoere verhalen die ik van je moest aanhoren op kantoor.... =))
 
lekker kippie heb je, zelfs op een plankje gezet, heb je daar nog iets van terug geproefd?
 
Lekker kippetje hoor, en hoewel ik niet over de toewijzingen ga denk ik dat jij heel snel je TOK hebt =D>
 
Thnx all. Dat plankje heb ik gedaan om het bierblik stabiel neer te zetten. Die Weber Ali bakken gebruik ik meestal tot ze zelf weglopen, maar daaronder is het rooster en dat was de reden om 2 blikken te nemen en dis dat plankje, geen idee of dat nog van smaak invloed was.

En Ivo die handschoenen zijn keizerlijk, zeker als ik Sushi maak, dat scheelt kilo's aan rijst die overal aan vast plakt en maakt veel zaken eenvoudiger, alsook de BBQ schoonmaken, lekker flink doorraggen, en daarna de handschoentjes binnenstebuiten in de vuilnisbak. Een aanrader. Voor de rest snij ik mezelf altijd om de week in mijn rechter hand, en zit dan ook geregeld bij de SEH, en daar helpen die handschoenen weer niet tegen.

Van die oest hamdschoenen zouden voor mij goed zijn maar die kost al gouw 300 euro.....

Maar nogmaals bedankt allemaal, ik vond het super leuk om te doen, mijn IGrill mini tov de Fantast te checken en had nooit dit kunnen doen zonder de kennis van jullie en de site van oa NOKOS en die van Gerard ;) op naar de lang uitstaande wens een eigen PP, maar dan moet ik nog een goede reden hebben om met zo veel vlees voor zo weinig mensen thuis aan de gang te gaan.
 
welkom bij de tokkies
 
Prachtige reportage zo zie ik ze graag en wordt het nooit vervelend.
Welkom bij de Tokkies.
 
Lekker kippie, dus gefeliciteerd met je tokkie.
lekker veel foto's ook, zie ik graag.

en als reden voor PP om zoveel vlees klaar te maken, omdat het super lekker is en omdat het kan.
 
Gefeliciteerd met je tokkie!
een leuk verhaal en voor een pp hoef je niet met veel te zijn je kunt het heel goed invriezen ;)
 
Mooie kip!! Tok in de tuk!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan