- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
In huize Jachtfestijn wordt gewerkt. Hard gewerkt. In ieder vertrek is wel een grote letter "W" terug te vinden. En over de landerijen schalt het digitaal geremasterde geluid van ritmische tromslagen op de galeischepen van weleer.
In huize Jachtfestijn is geen ruimte voor hangplekken, chronische langslapers en notoire arbeidontduikers.
Met ijzeren discipline worden de bewoners van huize Jachtfestijn aan lichamelijke arbeid onderworpen. Gestructureerd en gedisciplineerd wordt al in de zeer vroege ochtenduren in strakke formatie het land met eeltige handen bewerkt. Met het geluid van ritmische tromslagen die worden afgewisseld door het verkwikkende en motiverende geluid van de opzichters, wiens stemmen de scherpte van zweepslagen niet misstaan, worden de lelies met griezelige handigheid onthoofd.
Dit alles onder het alziend oog van de immer waakzame Arthos. Deze afstammeling van Bokito weet dat het veld lang genoeg is om in stilte ontsnappende dissidenten nog voor het einder op positieve manier en met enige kleerscheuren tot andere gedachten te bewegen, waarna het werk weer met volle enthousiasme wordt hervat.
Hard werk dient natuurlijk beloond te worden. Echter met de stijgende temperaturen is het dagelijkse menu van reuzelkoekjes met bloedworst niet geheel meer op zijn plaats.
Ter compensatie van rugpijnen en knikkende knie?n, rees het idee om maar eens een boost aan calorie?n voor te schotelen. En aangezien ondergetekende vandaag zwaar door de mand is gevallen met een beercan chicken wat eigenlijk geen beercan chicken bleek te zijn en het bier beter op een andere manier genuttigd kon worden, moesten er zwaardere middelen aangewend te worden.
Gewapend met 1 kg hoh gehakt, halve kg ontbijt spek, een bakje gebakken ontbijtspek in kleine stukjes gesneden, groene paprika, ui, knoflook, geraspte kaas, sweet baby hickory saus en grill marinade kon de strijd beginnen.
Nadat het vlees met inhoud was ingerold, is de buitenkant, voordat het ontbijtspek wordt aangebracht nog met de grill marinade ingesmeerd.
Het pakketje heeft een nachtje in de koelkast zijn zonden kunnen overdenken, waarna het met een dome temp van 120 graden de kamado is ingeschoven. Hierbij is periodiek een hand hickory rookhout toegevoegd zodat het vlees in de eerste fase goed doorrookt werd.
De kerntemperatuur bepaald wanneer het klaar is. Een beetje tegen het einde is het vlees nog 2 keer met sweet baby hickory saus ingesmeerd.
Het resultaat mocht er zijn. Een bom aan calorie?n. Dat zal ze leren deze jeugdige noeste landwerkers.
Mocht er nog illusie zijn dat er ergens nog een stukje overgebleven is, moet ik eenieder teleurstellen. Slechts lege schalen, vingerafdrukken en modderige voetafdrukken vormen de stille getuigen van deze productieve en toch zeker smaakvolle dag.
In huize Jachtfestijn wordt gewerkt. Hard gewerkt. In ieder vertrek is wel een grote letter "W" terug te vinden. En over de landerijen schalt het digitaal geremasterde geluid van ritmische tromslagen op de galeischepen van weleer.
In huize Jachtfestijn is geen ruimte voor hangplekken, chronische langslapers en notoire arbeidontduikers.
Met ijzeren discipline worden de bewoners van huize Jachtfestijn aan lichamelijke arbeid onderworpen. Gestructureerd en gedisciplineerd wordt al in de zeer vroege ochtenduren in strakke formatie het land met eeltige handen bewerkt. Met het geluid van ritmische tromslagen die worden afgewisseld door het verkwikkende en motiverende geluid van de opzichters, wiens stemmen de scherpte van zweepslagen niet misstaan, worden de lelies met griezelige handigheid onthoofd.
Dit alles onder het alziend oog van de immer waakzame Arthos. Deze afstammeling van Bokito weet dat het veld lang genoeg is om in stilte ontsnappende dissidenten nog voor het einder op positieve manier en met enige kleerscheuren tot andere gedachten te bewegen, waarna het werk weer met volle enthousiasme wordt hervat.
Hard werk dient natuurlijk beloond te worden. Echter met de stijgende temperaturen is het dagelijkse menu van reuzelkoekjes met bloedworst niet geheel meer op zijn plaats.
Ter compensatie van rugpijnen en knikkende knie?n, rees het idee om maar eens een boost aan calorie?n voor te schotelen. En aangezien ondergetekende vandaag zwaar door de mand is gevallen met een beercan chicken wat eigenlijk geen beercan chicken bleek te zijn en het bier beter op een andere manier genuttigd kon worden, moesten er zwaardere middelen aangewend te worden.
Gewapend met 1 kg hoh gehakt, halve kg ontbijt spek, een bakje gebakken ontbijtspek in kleine stukjes gesneden, groene paprika, ui, knoflook, geraspte kaas, sweet baby hickory saus en grill marinade kon de strijd beginnen.
Nadat het vlees met inhoud was ingerold, is de buitenkant, voordat het ontbijtspek wordt aangebracht nog met de grill marinade ingesmeerd.
Het pakketje heeft een nachtje in de koelkast zijn zonden kunnen overdenken, waarna het met een dome temp van 120 graden de kamado is ingeschoven. Hierbij is periodiek een hand hickory rookhout toegevoegd zodat het vlees in de eerste fase goed doorrookt werd.
De kerntemperatuur bepaald wanneer het klaar is. Een beetje tegen het einde is het vlees nog 2 keer met sweet baby hickory saus ingesmeerd.
Het resultaat mocht er zijn. Een bom aan calorie?n. Dat zal ze leren deze jeugdige noeste landwerkers.
Mocht er nog illusie zijn dat er ergens nog een stukje overgebleven is, moet ik eenieder teleurstellen. Slechts lege schalen, vingerafdrukken en modderige voetafdrukken vormen de stille getuigen van deze productieve en toch zeker smaakvolle dag.








