Beef en Steak

Boerenkool uit de DO

 
 
 
 

Jappert

Gemarineerd
Berichten
1.035
1671779756300.png


Dit recept is eigenlijk meer een wanhoopspoging om redelijk eenvoudig toch iets lekkers op de 2015 Wintermeating te presenteren.

Men neme:

700 gram boerenkool
4 grote uien of wat meer kleinere
300 (gerookt) ontbijtspek in grove dobbelstenen
500 gram Casselrib in grove blokken
Iets met worst, kan van alles zijn. Rookworst of Metworstjes.
6 grote iets kruimige aardappelen
1,5 pot groente fond

De DO met boter insmeren en beginnen met de spekblokjes

EAD00CCE-1856-43A1-8588-73D5D2E17F38_zps2ukgmci9.jpg


Uien in halve schijven er boven op

C38D0ABC-5199-4E9B-BDDD-9905F338C749_zpsy2mbsezf.jpg


En dan verder in laagje alle ingredi?nten opstapelen

02BEAB46-BE21-4278-893A-CF7204836917_zpsv93wuddh.jpg


A3DB1A99-A78B-4F4B-A80A-1EEBB3F15212_zpso0qmxvx1.jpg


1C72924A-2794-4777-A000-597A47942338_zpshbqljeri.jpg


317B18AD-C9F5-4CB9-B422-F56F2917DEF3_zps9zv2pvgw.jpg


In dit geval doet Ceriel's WGA dienst als bodem warmte. Normaal voldoen een kooltje of 5 a 6. Boven op de deksel kan je nog eens 10 tot 12 kooltjes leggen.

61FBF46D-3872-4A73-82D2-57D37443B68B_zpssmwkkfm2.jpg


En klaar is het resultaat. Het ziet er niet uit maar het is wel een smaak bom!

29620035-BB45-4934-8D0E-7915B4954959_zpsx7liwspv.jpg


A6B82E33-9119-4086-A572-292DBE791CAA_zpszu62ytcv.jpg


Eet smakelijk en succes met namaken.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
ik heb die helaas helemaal mis gelopen, had hem graag willen proeven, maar zeer bedankt voor het delen
 
Mooi Ceriel! Enne Leo, er kon bij jou niks meer bij zei je...... ;)
 
Dat smaakte echt top! Heerlijk die rooksmaken met die kool. Toevallig heb ik nog een zak boerkenkool in de koeling liggen, dus dit zou morgenavond zomaar nagemaakt kunnen worden bij mij thuis. Yi haw!

Bedankt voor het delen kerel.
 
potverdikkeme, gemist :( had ik graag willen proeven
 
Deze kwam voor veel van ons helaas een paar gangen te laat... ik zat echt vol en keek al een beetje groen... de aanblik van boerenkool deed me aanvankelijk een beetje gruwelen... maar eerlijk is eerlijk, hapje worst geproefd van het bordje dat je Mevrouw gaf en dat was heerlijk... toen toch die kool en een stukje aardappel... stukje casslerib, man wat heerlijk!
Dank voor het delen Jasper!
 
Hier toch gelukkig ook nog een gaatje voor gevonden, heerlijk.

Bedankt voor het delen voor dit recept.
 
Beetje necro-posten, maar paar vragen:

Wanneer doe je de fond erin? En anderhalve pot is hoeveel liter? Is dit te vervangen voor een groente boillion?

Hoe lang duurt het bereiden? Uur, 2, 6?
 
Toevallig heb ik hem vorige week nog gemaakt. Gewoon alles koud er in en ik zou minimaal in pot fond er bij doen. Laatst kon ik geen groente fond krijgen. Toen heb ik runder fond gepakt en een halve pot water extra toegevoegd.

Twee uur in totaal. Na een uur even de worstjes omdraaien en lek prikken.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan