- Berichten
- 879
Gisteren een rondje sligro gedaan. Gisteren twee heerlijke biefstukken H&F klaargemaakt en ik kwam ook nog een mooi stuk buikspek tegen in het schap.
Recept gemaakt met dank aan @noskos : “Parijs buikspek”.
Kortom de buikspek in de rub(zout, peper, knoflook en selderijzaad) gezet en vervolgens gegaard met een temp van +-110 graden op het rooster. Natuurlijk ook wat kersen en peren chunks voor de rook toegevoegd(volgende x nog iets meer). Ik heb er in tegenstelling tot Noskos voor gekozen om het vet aan de bovenkant te leggen met het idee dat het in het vlees trekt. (Nog geen idee of het veel verschil maakt)
Na 3 uur strak ingepakt en door laten garen.
*Klein beetje gecheat omdat ik de buikspek op het laatst nog heel kort gegrilld heb.
Naast de buikspek nog lekker wat zoeteaardappels gepoft en die vervolgens met boerenkool en het vocht van de buikspek tot een heerlijke boerenkool stamppot omgetoverd
.
Heerlijke maaltijd op een regenachtige dag
Recept gemaakt met dank aan @noskos : “Parijs buikspek”.
Kortom de buikspek in de rub(zout, peper, knoflook en selderijzaad) gezet en vervolgens gegaard met een temp van +-110 graden op het rooster. Natuurlijk ook wat kersen en peren chunks voor de rook toegevoegd(volgende x nog iets meer). Ik heb er in tegenstelling tot Noskos voor gekozen om het vet aan de bovenkant te leggen met het idee dat het in het vlees trekt. (Nog geen idee of het veel verschil maakt)
Na 3 uur strak ingepakt en door laten garen.
*Klein beetje gecheat omdat ik de buikspek op het laatst nog heel kort gegrilld heb.
Naast de buikspek nog lekker wat zoeteaardappels gepoft en die vervolgens met boerenkool en het vocht van de buikspek tot een heerlijke boerenkool stamppot omgetoverd

Heerlijke maaltijd op een regenachtige dag
