Er lag nog zalm in de vriezer, tijd voor Boby Flay's Cedar Plank Salmon. Veel over gelezen, maar zelf nog niet geprobeerd.
Ik dacht dat op de WGA wel een goed plan zou zijn, vanwege de afmeting. Afgelopen weekend hebben we bij de houthandel een plank ceder gehaald, hier een stuk afgezaagd op maat, kooltjes afgemeten en hoppa op de WGA. Maar 1 laag kooltjes gebruikt.
Gelukkig was het een dikke plank want door de harde wind vloog de plank ondanks 24 uur in water te hebben gelegen in brand. GeIjk de deksel er op en roken maar. De deksel moest er nog een keer af omdat de zalm er nog op moest. Gelijk de fik er weer in. Ik heb dus geen foto's van de zalm op de Q omdat ik een brandje moest blussen haha.
Uiteindelijk heb ik de zalm een minuut of 10 direct gerookt, daarna toch maar even opgeschoven naar indirect zekerheidshalve. Op het eind nog even weer direct. Bij 72 graden eraf. Zie hier het resultaat.
Wat vonden we er van? Ik ben om, hoe simpel kan lekker zijn? Deze gaan we zeker weten vaker eten.
Ik weet wel zeker dat deze niet nog eens gebruikt kan worden
Ik dacht dat op de WGA wel een goed plan zou zijn, vanwege de afmeting. Afgelopen weekend hebben we bij de houthandel een plank ceder gehaald, hier een stuk afgezaagd op maat, kooltjes afgemeten en hoppa op de WGA. Maar 1 laag kooltjes gebruikt.
Gelukkig was het een dikke plank want door de harde wind vloog de plank ondanks 24 uur in water te hebben gelegen in brand. GeIjk de deksel er op en roken maar. De deksel moest er nog een keer af omdat de zalm er nog op moest. Gelijk de fik er weer in. Ik heb dus geen foto's van de zalm op de Q omdat ik een brandje moest blussen haha.

Uiteindelijk heb ik de zalm een minuut of 10 direct gerookt, daarna toch maar even opgeschoven naar indirect zekerheidshalve. Op het eind nog even weer direct. Bij 72 graden eraf. Zie hier het resultaat.

Wat vonden we er van? Ik ben om, hoe simpel kan lekker zijn? Deze gaan we zeker weten vaker eten.

Ik weet wel zeker dat deze niet nog eens gebruikt kan worden


