- Berichten
- 115
Gisteren besloten om een lekker stukje zalm te bereiden voor bij de asperges. ik had niet genoeg tijd om te pekelen en roken, daarnaast wilde ik ook iets anders dan enkel grillen. Ik had nog een cederhouten plankje liggen en zo ontstond het idee om Bobby Flay's zalm te maken. Ik ben deze bereidingswijze meermaals tegen gekomen maar had mij er nog niet eerder aan gewaagd dus was zeer benieuwd.
Ik heb de zalm bestrooid met zout en peper, vervolgens ingesmeerd met dijon mosterd waarna het afgetopt werd met bruine basterd suiker.
Op de kamado joe jr. de eerste 10 minuten op 150 graden, vervolgens opgebouwd naar 175/180.
De geur die het cederhout met zich meebracht deed mij denken aan de geur van mijn akoestische gitaar
deze is namelijk ook gemaakt van cederhout
Het duurde ca. 18 minuten tot de gewenste kerntemperatuur van 50C werd bereikt.
ondertussen de asperges bereid en de wat krieltjes gebakken om zo aan de aardappelen en groenten te voldoen
tevens een eitje erbij en een sausje gemaakt van de asperge schillen.
ik vond de combinatie van de mosterd en bruine suiker en zalm in eerste instantie wel wat raar. maar het verbaasde mij hoe goed dit combineerde. echt heerlijk!
de rooksmaak van het ceder houten plankje daarin tegen vond ik niet echt lekker. de rooksmaak was er wel goed in getrokken, maar op sommige stukken van de zalm zat een behoorlijke hars smaak wat niet lekker was.
Ik ben een fervent roker, heb al heel wat kilo's weg gerookt met allerlei soorten hout. daarnaast wordt met cederhout gebruikelijk ook niet gerookt. dus was wel benieuwd hoe dit uit zou pakken. het kan ook hebben gelegen aan de kwaliteit van het plankje dat ik heb gebruikt maar ik zou het geen 2e keer doen op deze manier.
uiteindelijk is nog wel alles op gegaan hoor
bedankt voor het lezen!
Ik heb de zalm bestrooid met zout en peper, vervolgens ingesmeerd met dijon mosterd waarna het afgetopt werd met bruine basterd suiker.
Op de kamado joe jr. de eerste 10 minuten op 150 graden, vervolgens opgebouwd naar 175/180.
De geur die het cederhout met zich meebracht deed mij denken aan de geur van mijn akoestische gitaar

deze is namelijk ook gemaakt van cederhout

Het duurde ca. 18 minuten tot de gewenste kerntemperatuur van 50C werd bereikt.
ondertussen de asperges bereid en de wat krieltjes gebakken om zo aan de aardappelen en groenten te voldoen

tevens een eitje erbij en een sausje gemaakt van de asperge schillen.
ik vond de combinatie van de mosterd en bruine suiker en zalm in eerste instantie wel wat raar. maar het verbaasde mij hoe goed dit combineerde. echt heerlijk!
de rooksmaak van het ceder houten plankje daarin tegen vond ik niet echt lekker. de rooksmaak was er wel goed in getrokken, maar op sommige stukken van de zalm zat een behoorlijke hars smaak wat niet lekker was.
Ik ben een fervent roker, heb al heel wat kilo's weg gerookt met allerlei soorten hout. daarnaast wordt met cederhout gebruikelijk ook niet gerookt. dus was wel benieuwd hoe dit uit zou pakken. het kan ook hebben gelegen aan de kwaliteit van het plankje dat ik heb gebruikt maar ik zou het geen 2e keer doen op deze manier.
uiteindelijk is nog wel alles op gegaan hoor

bedankt voor het lezen!