
Een soort appelflapjes maar dan met blueberry en Cream cheese, lekker knapperig bladerdeeg met een vulling die smaakt naar blueberry cheesecake;
Benodigdheden voor ca. 8-10st.
- Blauwe bessen, 150gr. (Iets meer voor 10st. 150gr. was op bij 8st.)
- Bladerdeeg (in de diepvries laten)
- Monchou, 1pakje ? 100gr.
- ca. 75gr suiker
- Vanille aroma
- 2x 1 eidooier (apart houden dus)
- 2 eetlepel Maizena, ca. 7gr.
- mespuntje zout
Voor de cream cheese vulling de monchou goed op kamertemperatuur laten komen zodat deze zacht word. Monchou mengen met 1 eidooier, de helft van de suiker en een scheutje vanillearoma. En met een garde tot een glad beslag maken.
Dan in een andere kom de bessen mengen met de andere helft van de suiker, de maizena en een snufje zout.
(Steek tussendoor alvast je kooltjes aan)
Haal nu het bladerdeeg uit de diepvries, en leg er 4 op een bakpapiertje, smeer de randen in met wat ei als plaksel.
Vul de flappen met een klein schepje cream cheese en schepje bessen. Niet teveel, want dan kunnen ze niet meer dicht. Vervolgens dicht vouwen en druk de randen aan met een vork.
Prik ook een gaatje om de stoom te laten ontsnappen.
En dan ca. 20-25min in de DO met 9 kooltjes onder en 18 op het deksel.
Even afkoelen en smullen maar!










Lekker!