- Berichten
- 4.941
Ge?nspireerd door Frits. Zin om eens een compleet gerecht van de BBQ te toveren. Was veel te lang geleden dat de q naar buiten is geweest. Dus vandaag hipsterdag (papadag) en kijken wat er mogelijk is. Bloemkool in huis. Rode aardappel. En bij de slager een verse schouderkarbonade gehaald.
Het gerecht voor de bloemkool heb ik van brendakookt.nl
https://www.brendakookt.nl/2013/06/19/geroosterde-bloemkool/
Ik had niet alles in huis dus eea aangepast.
Ik heb wat zout, peper, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en knoflook poeder gebruikt voor de kruiden. Beetje olijfolie. Een ui in 4 gedeeld en daar dunne plakjes van gesneden. Wat cherrytomaatjes er door. Lekker met de handen de kruidenmix door de bloemkool gemixt. Vervolgens in de ovenschaal gedaan en een paar uur lekker in laten trekken.
Rode krieltjes gewassen en ingesmeerd met olie. Beetje zout en peper. Meer niet. Deze moesten als eerste op de BBQ. Hadden ruim een uur nodig.
De chops lekker in de Killer Hogs steak rub gezet.
Alles was voorbereid. Dus het BBQ-en kon beginnen. BBQ aansteken en op z?n 200gr rooster temperatuur laten komen. Als eerste de aardappelen op de q. En een half uur later de bloemkool. Die moest een half uur ?grillen?. Toen moest er de kaas op. Ik heb oude kaas gebruikt. Omdat de q nu toch open moest. Gelijk het vlees aan zetten. Mooi kleurtje er op en dan vervolgens even indirect tot de kerntemp goed was. Ondertussen was de kaas mooi gesmolten en de aardappel mooi gaar. Alles kan van de q en op tafel.
Erg leuk om te maken. Smaakt erg goed. Ik ben ook erg fan van die chops. Steak rub was een succes. Aardappels mooi gaar. Bloemkool was nog lekker knapperig. En kaas doet het altijd goed hier in huis
Bedankt voor het kijken.
Groeten Bram.
Het gerecht voor de bloemkool heb ik van brendakookt.nl
https://www.brendakookt.nl/2013/06/19/geroosterde-bloemkool/
Ik had niet alles in huis dus eea aangepast.
Ik heb wat zout, peper, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en knoflook poeder gebruikt voor de kruiden. Beetje olijfolie. Een ui in 4 gedeeld en daar dunne plakjes van gesneden. Wat cherrytomaatjes er door. Lekker met de handen de kruidenmix door de bloemkool gemixt. Vervolgens in de ovenschaal gedaan en een paar uur lekker in laten trekken.



Rode krieltjes gewassen en ingesmeerd met olie. Beetje zout en peper. Meer niet. Deze moesten als eerste op de BBQ. Hadden ruim een uur nodig.

De chops lekker in de Killer Hogs steak rub gezet.


Alles was voorbereid. Dus het BBQ-en kon beginnen. BBQ aansteken en op z?n 200gr rooster temperatuur laten komen. Als eerste de aardappelen op de q. En een half uur later de bloemkool. Die moest een half uur ?grillen?. Toen moest er de kaas op. Ik heb oude kaas gebruikt. Omdat de q nu toch open moest. Gelijk het vlees aan zetten. Mooi kleurtje er op en dan vervolgens even indirect tot de kerntemp goed was. Ondertussen was de kaas mooi gesmolten en de aardappel mooi gaar. Alles kan van de q en op tafel.






Erg leuk om te maken. Smaakt erg goed. Ik ben ook erg fan van die chops. Steak rub was een succes. Aardappels mooi gaar. Bloemkool was nog lekker knapperig. En kaas doet het altijd goed hier in huis

Bedankt voor het kijken.
Groeten Bram.