BasBQ
Beef en Steak

Blij met een emaille ei

BBCharlie

Vuurmaker
Berichten
77
Hallo Allemaal,

Sinds gister staat er een Weber Summit Kamado E6 in onze tuin. We gingen zondag een Weber Master Touch GBS premium E-5775 kopen en kwamen thuis met de Weber Kamado. Ik had al wel voor een Kamado gekeken en was toen uitgekomen bij een Classic Joe III. Maar wat mij tegen stond was dat als die omvalt ik een hele berg hoog geprijsde scherven had. Ook wil ik sneller van temperatuur kunnen wisselen. En bij al het zoekwerk zag ik toch veel "dit of dat is gebroken of past niet" onderwerpen. Ook sprak ik een dealer die enthousiast zei dat je gewoon een nieuw onderdeel krijgt als er iets stuk gaat aan de Joe. 1. Dat mag ik hopen ja. En 2. Ik wil helemaal niet dat er voor die prijs iets stuk kan gaan waar ik dan weer op moet wachten. Ik hoop dat dat minder snel gebeurt bij de Weber.

Dus dacht ik, tot ik er echt uit ben een Weber te kopen waarbij ik niet met de deksel hoef te hanessen.

Nou dat hannesen met de deksel hoeft bij de Weber Kamado ook niet :sneaky: Dat ding stond daar te shinen naast zijn Weber zusjes en broertjes en de keus was gemaakt.

Ik sluit mij graag bij jullie aan omdat dit mijn eerste bbq is 😬 We hebben wel een Cobb maar dat vind ik meer een tafelgril. Koken in een keuken kan ik al wel. Dus ik duik nu in de wereld van kolen, temperatuur, tweaken, etc. Ik ben dus een noob met een ei. Tips zijn van harte welkom!

Hierbij twee foto’s van de thuiskomst en de assemblage van de Weber: Op de doos staat de afbeelding van de kamado met het teruggeroepen onderstel. In de doos zit gelukkig het nieuwe onderstel.
 

BoersmaMS

Stoker
 
 
 
Berichten
377
Gefeliciteerd! Super keuze. Heb de 5775 ook gehad en is echt niet te vergelijken met dit werk.
20 graden voor het bereiken van je gewenste ketel temperatuur al met je schuifen gaan knijpen.
Veel plezier!
 

Rogier

Stoker
 
 
Berichten
460
Is hij heel overgekomen? ;) Ben benieuwd naar je ervaringen!
 

BBCharlie

Vuurmaker
Berichten
77
Gefeliciteerd! Super keuze. Heb de 5775 ook gehad en is echt niet te vergelijken met dit werk.
20 graden voor het bereiken van je gewenste ketel temperatuur al met je schuifen gaan knijpen.
Veel plezier!
Dankjewel :) Ik dacht met de 5775 een Weber te hebben waar de klep van open bleef staan. Dat leek mij wel handig. Maar ze zijn idd niet te vergelijken. Bedankt voor de tip!
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.988
welkom hier

onderschat de cobb niet.
enz.
 

Rogier

Stoker
 
 
Berichten
460
Ben jij nou degene die deze Weber twee keer in mijn auto heeft gezet? Lastig te zeggen zonder mondkapje 😁
Nee dat ben ik niet geweest. Reactie kwam voort uit de foto waarbij het lijkt dat je kofferbak waarschijnlijk niet meer dicht ging.
 

BBCharlie

Vuurmaker
Berichten
77
Nee dat ben ik niet geweest. Reactie kwam voort uit de foto waarbij het lijkt dat je kofferbak waarschijnlijk niet meer dicht ging.
🙌 Ahaa! Nee dit was een foto bij thuiskomst bij het uitladen.
 

BBCharlie

Vuurmaker
Berichten
77
welkom hier

onderschat de cobb niet.
enz.

Hier zitten smakelijke recepten tussen zeg 🧐 Ik gebruik de Cobb voor kamperen. Nu zat ik te denken om hem te gaan gebruiken voor het roosteren van marshmallows voor de kinders. Dan heb ik dat grut niet bij de Weber.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.988
Hier zitten smakelijke recepten tussen zeg 🧐 Ik gebruik de Cobb voor kamperen. Nu zat ik te denken om hem te gaan gebruiken voor het roosteren van marshmallows voor de kinders. Dan heb ik dat grut niet bij de Weber.
Ik gebruik hem ook als we op vakantie gaan of een weekendje weg of zo.
Voor gewoon lekker grillen maar meestal iets wat lekker lang in de rook ligt te garen. Juist omdat de cobb zo ongelooflijk zuinig met brandstof Is Is het een ideale Low en slow machine.
 

BBCharlie

Vuurmaker
Berichten
77
Hierbij de eerste foto’s. Ze zijn te swipen. Het eerste stukje vlees was een rib-eye van de slager en een hamburger voor de kleuter. Kleuter was pissig dat hij niet zulk lekker vlees had (y) Het was een eerste opzetje, nu ga ik mij verdiepen in low & slow.

 

BBCharlie

Vuurmaker
Berichten
77
Op een grill oppervlak van 61cm zien zelfs de grote pofaardappelen er uit als krieltjes 😅
 

BBCharlie

Vuurmaker
Berichten
77
Ik gebruik hem ook als we op vakantie gaan of een weekendje weg of zo.
Voor gewoon lekker grillen maar meestal iets wat lekker lang in de rook ligt te garen. Juist omdat de cobb zo ongelooflijk zuinig met brandstof Is Is het een ideale Low en slow machine.

je hebt gelijk als ik er zo over nadenk. Die steen blijft ook maar gaan en gaan, uuuren nadat we uitgegeten zijn.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.988
je hebt gelijk als ik er zo over nadenk. Die steen blijft ook maar gaan en gaan, uuuren nadat we uitgegeten zijn.
Met 6 tot 10 gewone kokos briketten gaat het ook heel goed hoor. Ik heb nooit een cobblestone gekocht
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.947
Welkom! Mooie BBQ hoor.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.642
Ik wens jou een geweldige tijd toe met deze mooie machine!
 
Bovenaan Onderaan