raouldw
Tondelzoeker
- Berichten
- 3
Goedemorgen BBQ'ers,
Zoals beloofd een verslag van mijn Shortribs van afgelopen zaterdag.
Bij The Meatlovers had ik een kilo Australische, graangevoerde Black Angus besteld.
Eerst even neetjes het overtollige harde vet en de silverskin eraf gehaald en het vlies aan de onderkant ingesneden
Toen bestrooid met een zelfgemaakte SPG rub
Ondertussen de Bastard opgewarmd tot 110 graden en mijn net aangeschafte Inkbird ISC-027BW erop gezet voor de eerste keer
Drie blokjes hickory verdeeld over het houtskool en toen het vlees erop
Na ruim drie uur had zich een mooie bark gevormd en kon het vlees (69 graden inmiddels en al een tijdje in "stall") worden ingepakt. Ik was van plan dat te doen met Butcherpaper, maar na het luisteren van de laatste Podcast van Dennis en Marcel toch besloten om de "Noskos methode" te gebruiken en het vlees in te pakken met twee lagen dik aluminiumfolie.
Bekijk bijlage 61690
Weer drie uur later had het vlees een temperatuur van 92 graden bereikt, maar was het op het dikste stuk nog wat stuk. Weer 20 minuten later ging de probe erin als boter en heb ik van het folie een bootje gemaakt en het vlees nog even teruggeplaatst om de bark te laten drogen
Zoals je ziet is de bark hier nog zacht en vochtig
Na een minuut of 20 zag het er zo uit
Helemaal blij verrast was ik toen ik de shortribs aansneed en zag hoe lekker sappig ze waren
Ik had lekker wat grote aardappels erbij gepoft de laatste anderhalf uur. En met een lekkere salade erbij en twee verschillende zelfgemaakte BBQ sausjes (De Sweet & Smokey van Noskos en de Sweet Apple van PitmasterX) hebben we echt genoten van dit heerlijke stuk vlees. De Inkbird is ook erg goed bevallen. In het begin was het even zoeken naar de juiste opening in de topvent van de Bastard. Die bleek uiteindelijk echt maar een heel klein gaatje nodig te hebben. De BBQ bleef vanaf dat moment binnen 5 graden nauwkeurig dus ook daar ben ik erg blij mee.
Ik hoop dat jullie mijn eerste verslag een beetje oké vinden
Smokey Greets,
Raoul.
Zoals beloofd een verslag van mijn Shortribs van afgelopen zaterdag.
Bij The Meatlovers had ik een kilo Australische, graangevoerde Black Angus besteld.
Eerst even neetjes het overtollige harde vet en de silverskin eraf gehaald en het vlies aan de onderkant ingesneden
Toen bestrooid met een zelfgemaakte SPG rub
Ondertussen de Bastard opgewarmd tot 110 graden en mijn net aangeschafte Inkbird ISC-027BW erop gezet voor de eerste keer
Drie blokjes hickory verdeeld over het houtskool en toen het vlees erop
Na ruim drie uur had zich een mooie bark gevormd en kon het vlees (69 graden inmiddels en al een tijdje in "stall") worden ingepakt. Ik was van plan dat te doen met Butcherpaper, maar na het luisteren van de laatste Podcast van Dennis en Marcel toch besloten om de "Noskos methode" te gebruiken en het vlees in te pakken met twee lagen dik aluminiumfolie.
Bekijk bijlage 61690
Weer drie uur later had het vlees een temperatuur van 92 graden bereikt, maar was het op het dikste stuk nog wat stuk. Weer 20 minuten later ging de probe erin als boter en heb ik van het folie een bootje gemaakt en het vlees nog even teruggeplaatst om de bark te laten drogen
Zoals je ziet is de bark hier nog zacht en vochtig
Na een minuut of 20 zag het er zo uit
Helemaal blij verrast was ik toen ik de shortribs aansneed en zag hoe lekker sappig ze waren
Ik had lekker wat grote aardappels erbij gepoft de laatste anderhalf uur. En met een lekkere salade erbij en twee verschillende zelfgemaakte BBQ sausjes (De Sweet & Smokey van Noskos en de Sweet Apple van PitmasterX) hebben we echt genoten van dit heerlijke stuk vlees. De Inkbird is ook erg goed bevallen. In het begin was het even zoeken naar de juiste opening in de topvent van de Bastard. Die bleek uiteindelijk echt maar een heel klein gaatje nodig te hebben. De BBQ bleef vanaf dat moment binnen 5 graden nauwkeurig dus ook daar ben ik erg blij mee.
Ik hoop dat jullie mijn eerste verslag een beetje oké vinden

Smokey Greets,
Raoul.