- Berichten
- 101
Gezien het heerlijke weer van afgelopen lange weekend eens lekker op de fiets gesprongen en Amsterdam uit gefietst, lekker door de weilanden in het zonnetje en op de terugweg bedacht ik me dat ik praktisch langs de Makro zou fietsen... Dus toch even kijken of er nog wat mooi vlees lag.
Mijn oog viel al snel op een heel mooi pakket met beef short ribs. Black Angus Grain Fed... Een mooi pakket van ruim 3,5 kilo. Die mochten niet blijven liggen! Dus in zo'n koeltas (je wilt niet dat het low and slow gedeelte al onderweg naar huis start natuurlijk) in de rugzak en snel naar huis.
Uitgepakt, even laten bijkomen van de reis en geportioneerd en weer geseald. Maar wel met een mooi stuk apart gehouden.
Daarna in de rub... Gewoon een combi tussen peper en zout want die combi is naar mijn idee het enige wat zo'n mooi stuk vlees nodig heeft.
The Bastard lekker op 115 graden Celcius en gaan met de ribs. Had mooie grote chunks hickory tussen de Dammers kolen gelegd voor lekker lang roken. Al merkte ik wel dat er wat rook uit het vilt aan de achterkant kwam.... Dus binnenkort maar eens het vilt vervangen (op die plek).
En dan doe je na een uur of 8 de Bastard open en dan is het toch gewoon genieten......
En vanuit een andere hoek zonder probe er in.....
En even een mooi bordje gemaakt met salade met een geweldige balsamico-mosterd dressing en gepofte aardappeltjes met kruidenboter uit de Bastard.
Sharing is caring, dus het vlees ging hierna wel op 2 borden, maar dit plaatje is toch om van te kwijlen (en dan niet alleen door het geweldige etiket van dat geweldige biertje van Brouwerij 't IJ)
De smaak was echt geweldig.
Wat ik wel merkte is dat de temperatuur een dipje had richting 100 graden en dat wellicht daar door wat vet tussen het vlees niet geheel gesmolten was. Was op dat moment even buiten de deur, dus dat is even een les voor de volgende keer. Heb nog wat ribs gesealed in de koelkast, dus die maar binnenkort er op en dan niet gaan shoppen voor de salade die er nog bij moet.
Een absolute aanrader dit stuk vlees!
Mijn oog viel al snel op een heel mooi pakket met beef short ribs. Black Angus Grain Fed... Een mooi pakket van ruim 3,5 kilo. Die mochten niet blijven liggen! Dus in zo'n koeltas (je wilt niet dat het low and slow gedeelte al onderweg naar huis start natuurlijk) in de rugzak en snel naar huis.
Uitgepakt, even laten bijkomen van de reis en geportioneerd en weer geseald. Maar wel met een mooi stuk apart gehouden.
Daarna in de rub... Gewoon een combi tussen peper en zout want die combi is naar mijn idee het enige wat zo'n mooi stuk vlees nodig heeft.
The Bastard lekker op 115 graden Celcius en gaan met de ribs. Had mooie grote chunks hickory tussen de Dammers kolen gelegd voor lekker lang roken. Al merkte ik wel dat er wat rook uit het vilt aan de achterkant kwam.... Dus binnenkort maar eens het vilt vervangen (op die plek).
En dan doe je na een uur of 8 de Bastard open en dan is het toch gewoon genieten......
En vanuit een andere hoek zonder probe er in.....
En even een mooi bordje gemaakt met salade met een geweldige balsamico-mosterd dressing en gepofte aardappeltjes met kruidenboter uit de Bastard.
Sharing is caring, dus het vlees ging hierna wel op 2 borden, maar dit plaatje is toch om van te kwijlen (en dan niet alleen door het geweldige etiket van dat geweldige biertje van Brouwerij 't IJ)
De smaak was echt geweldig.
Wat ik wel merkte is dat de temperatuur een dipje had richting 100 graden en dat wellicht daar door wat vet tussen het vlees niet geheel gesmolten was. Was op dat moment even buiten de deur, dus dat is even een les voor de volgende keer. Heb nog wat ribs gesealed in de koelkast, dus die maar binnenkort er op en dan niet gaan shoppen voor de salade die er nog bij moet.
Een absolute aanrader dit stuk vlees!
Laatst bewerkt: