Vandaag heb ik voor het eerst Beef Flatribs gemaakt op de weber kettle.
In de ochtend rond kwart over negen begonnen met vet af snijden en kruiden met peper, zeezout en knoflookpoeder. Rond kwart voor tien was de barbecue 125 graden en heb ik het vlees erop gelegd. Ook gelijk een blok eikenhout op de hete kolen gegooid.
Na een uurtje of drie even stiekem gluren hoe het eruit zag. Hier heb ik ook een thermometer in het vlees gestoken en besloten om hem zonder te wrappen verder te laten gaan.
Na een goede zes en een half uur was het vlees zacht en heb ik het van de barbecue afgehaald en een uurtje laten rusten.
daarna aan gesneden en dit was het resultaat:
Het vlees was erg mals en lekker zacht. Het enige wat ik wel vind is dat de gehele rib aan de ene kant veel dikker bevleest was. Dit maakte het lastig om met een weber het vlees evenredig te laten garen. Hierdoor was het dun bevleest deel wel erg fall of the bone.
Verder is dit echt geweldig goed en een aanrader!
In de ochtend rond kwart over negen begonnen met vet af snijden en kruiden met peper, zeezout en knoflookpoeder. Rond kwart voor tien was de barbecue 125 graden en heb ik het vlees erop gelegd. Ook gelijk een blok eikenhout op de hete kolen gegooid.

Na een uurtje of drie even stiekem gluren hoe het eruit zag. Hier heb ik ook een thermometer in het vlees gestoken en besloten om hem zonder te wrappen verder te laten gaan.

Na een goede zes en een half uur was het vlees zacht en heb ik het van de barbecue afgehaald en een uurtje laten rusten.

daarna aan gesneden en dit was het resultaat:

Het vlees was erg mals en lekker zacht. Het enige wat ik wel vind is dat de gehele rib aan de ene kant veel dikker bevleest was. Dit maakte het lastig om met een weber het vlees evenredig te laten garen. Hierdoor was het dun bevleest deel wel erg fall of the bone.
Verder is dit echt geweldig goed en een aanrader!