- Berichten
- 229
De vorige keer had ik een stuk Walcher's Spek en een experimentje gemaakt. Dat experiment was zo goed bevallen dat ik dit keer had besloten
hier een flinke voorraad van te maken en heb het maar gewoon omgedoopt tot Bimmy's Bacon:
Buikspek van ~1300 gr
~5 gr colorozozout
60 gr ketjap
25 gr zout
25 gr zwarte peper
20 gr knoflook poeder
10 gr paprika poeder
Dit alles met de spek in een ziplock en 4 dagen in de koelkast met elke dag een massage.
Na 4 dagen mochten de spekkies (een voor een vriend en een voor mijzelf) uit de cure. Hier kregen ze nog een extra jasje van
grove zwarte peper.
Zo'n 3 uur in de smoker op fruithout op ongeveer ~125 graden tot een kern van 72 graden.
En voila, heerlijke pittige spek!
Zojuist dit gegeten als ontbijt, een ei met je eigen gemaakte spek, life is good!
Bedankt voor het lezen.
- Tim
hier een flinke voorraad van te maken en heb het maar gewoon omgedoopt tot Bimmy's Bacon:
Buikspek van ~1300 gr
~5 gr colorozozout
60 gr ketjap
25 gr zout
25 gr zwarte peper
20 gr knoflook poeder
10 gr paprika poeder
Dit alles met de spek in een ziplock en 4 dagen in de koelkast met elke dag een massage.

Na 4 dagen mochten de spekkies (een voor een vriend en een voor mijzelf) uit de cure. Hier kregen ze nog een extra jasje van
grove zwarte peper.

Zo'n 3 uur in de smoker op fruithout op ongeveer ~125 graden tot een kern van 72 graden.

En voila, heerlijke pittige spek!

Zojuist dit gegeten als ontbijt, een ei met je eigen gemaakte spek, life is good!
Bedankt voor het lezen.
- Tim