- Berichten
- 2.088
Vrouwlief eet vanavond buiten de deur, dus ik kon lekker mijn gang gaan. Ik was vanmiddag nogal inspiratieloos. Verder dan 'iets met varken' kwam ik niet. Bij de supermarkt een varkenshaasje meegenomen. Toen ik thuis was heb ik in mijn voorraad gezocht wat ik kon doen. En opeens had ik een leuke ingeving. Het is een combinatie van vele recepten, gegoten in mijn eigen idee.
Men neme een varkenshaas in medaillonnetjes van ca 1,5 cm
Ik was toch wel benieuwd naar de Dizzy Pig Jamaican Firewalk welke noskos laatst heeft gereviewd en 5 sterren kreeg. Dat moet dus heel wat betekenen. Als je met je vinger in het potje gaat en je proeft het daarna krijg je een flinke kick door de habanero pepers die erin zitten. Voor dit receptje heb ik yellow mustard als 'glue' gebruikt, gerubt met de Dizzy Pig en omwikkeld met een schijfje bacon. Het resultaat:
Nog eentje dan:
Vervolgens zijn ze op de Q gegaan met Pecan hout (mijn favouriet bij varken). Eerst even indirect voor 5 minuten zodat hij wat rook kan absorberen, daarna direct. Omdat de Dizzy Pig een uitgesproken rub is met een goede kick, wilde ik er iets zoet bij doen. Ik heb een glaze gemaakt van SBR's raspberry chipotle, honing, suiker en appelciderazijn. Leek me leuk om een sweet & spicy effect te krijgen. Glaze aangebracht terwijl ze op de Q lagen:
Dit was het resultaat:
Op 70C:
Wat vonden we ervan? In 1 woord: WOW! Het zoute van de bacon, het zure van de appelcider, het zoete van de honing en suiker, de bite en body van de rub! En dan ook nog de vlees en fruit smaak. Heerlijk! Het was zoals ik het bedacht had. Dit is een blijvertje en ga ik vaker maken! En dat terwijl ik een uur voor ik begon niet eens wist wat ik zou maken! Voor iedereen een aanrader!
Men neme een varkenshaas in medaillonnetjes van ca 1,5 cm

Ik was toch wel benieuwd naar de Dizzy Pig Jamaican Firewalk welke noskos laatst heeft gereviewd en 5 sterren kreeg. Dat moet dus heel wat betekenen. Als je met je vinger in het potje gaat en je proeft het daarna krijg je een flinke kick door de habanero pepers die erin zitten. Voor dit receptje heb ik yellow mustard als 'glue' gebruikt, gerubt met de Dizzy Pig en omwikkeld met een schijfje bacon. Het resultaat:

Nog eentje dan:

Vervolgens zijn ze op de Q gegaan met Pecan hout (mijn favouriet bij varken). Eerst even indirect voor 5 minuten zodat hij wat rook kan absorberen, daarna direct. Omdat de Dizzy Pig een uitgesproken rub is met een goede kick, wilde ik er iets zoet bij doen. Ik heb een glaze gemaakt van SBR's raspberry chipotle, honing, suiker en appelciderazijn. Leek me leuk om een sweet & spicy effect te krijgen. Glaze aangebracht terwijl ze op de Q lagen:

Dit was het resultaat:

Op 70C:

Wat vonden we ervan? In 1 woord: WOW! Het zoute van de bacon, het zure van de appelcider, het zoete van de honing en suiker, de bite en body van de rub! En dan ook nog de vlees en fruit smaak. Heerlijk! Het was zoals ik het bedacht had. Dit is een blijvertje en ga ik vaker maken! En dat terwijl ik een uur voor ik begon niet eens wist wat ik zou maken! Voor iedereen een aanrader!