BasBQ
Beef en Steak

BIG-Ribs

Northman

Vuurmaker
 
 
Berichten
56
Fijne dikke ribben Bram en mooie rapportage! Dit wil ik ook proberen. :p💪🔥

Vraagje: waarom 48 uur lang marineren, is 24 uur voor zo'n stuk niet voldoende?
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

BoersmaMS

Stoker
 
 
 
Berichten
359
Wat een run! En wat een resultaat zeg! Satemarinade! Wt een super idee Bram!:love:👌
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.213
Fijne dikke ribben Bram en mooie rapportage! Dit wil ik ook proberen. :p

Vraagje: waarom 48 uur lang marineren, is 24 uur voor zo'n stuk niet voldoende?

48u marineren heb ik gedaan om zo diep mogelijk te marineren met gewoon zout. Zou ook nog een dagje langer kunnen maar dat is wel het randje. Als ik colorozo zou gebruiken geeft dat kleur aan vlees. Wat dan met de bereiding van ribs weer niet echt past naar mijn id.
Wel zou ik die vetlaag voortaan veel verder weg snijden. Zodat de eerste “vleeslaag” wat meer marinade op kan nemen.
 
Bovenaan Onderaan