Ik ben mij aan het oriënteren op de aankoop van mijn eerste kamado. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar Big Green Egg XL. Ook kijk ik nog naar de optie van een combinatie tussen large/minimax. Ik zal de kamado het meest gebruiken om volledige maaltijden mee te maken voor mijn vrouw en zoontje. Daarnaast zal ik er in ook eens per maand voor 10-12 personen maaltijden op maken. In de zomer waarschijnlijk wat vaker.
Ik zal de kamado gaan inbouwen in een buitenkeuken. Ik ben van plan om de eggspander, moonstones of conveggtor, gietijzerenroosters, plancha, kickash basket en basket kolenverdeler bij te kopen.
Op dit forum zie ik vooral veel mensen met een L kamado. Aantal amerikaanse fora zie ik vooral een voorkeur voor de XL. Zelf neig ik op dit moment ook naar de XL. Mij lijkt het prettig om in principe 1 BBQ te hebben (en 1 x de accesoires) in 1 buitenkeuken waar je alles op kan met veel grillruimte, direct/indirect tegelijk en niet echt een goede reden maar ik vind de vorm (net als de MM) erg mooi. De combi is fijn dat je op verschillende temperaturen tegelijk kan bakken (heb ik eigenlijk niet vaak gemist), maar ik vind een minpunt om 2 verschillende BBQs te hebben. Dat zou dan qua ruimte ten kosten van de wasbak gaan.
Ik ben benieuwd of er mensen hier zijn die een BGE XL (of ander merk) hebben en hoe die ervaringen zijn. Daarbij ben ik vooral benieuwd naar de tevredenheid met de grootte, het brandstofverbruik en of mensen achteraf niet liever een L/MM combi hadden gehad.
Daarnaast twijfel ik nog tussen een conveggtor vs 2 halve moonstones. Iemand hier nog tips voor?
Alvast bedankt!
Ik zal de kamado gaan inbouwen in een buitenkeuken. Ik ben van plan om de eggspander, moonstones of conveggtor, gietijzerenroosters, plancha, kickash basket en basket kolenverdeler bij te kopen.
Op dit forum zie ik vooral veel mensen met een L kamado. Aantal amerikaanse fora zie ik vooral een voorkeur voor de XL. Zelf neig ik op dit moment ook naar de XL. Mij lijkt het prettig om in principe 1 BBQ te hebben (en 1 x de accesoires) in 1 buitenkeuken waar je alles op kan met veel grillruimte, direct/indirect tegelijk en niet echt een goede reden maar ik vind de vorm (net als de MM) erg mooi. De combi is fijn dat je op verschillende temperaturen tegelijk kan bakken (heb ik eigenlijk niet vaak gemist), maar ik vind een minpunt om 2 verschillende BBQs te hebben. Dat zou dan qua ruimte ten kosten van de wasbak gaan.
Ik ben benieuwd of er mensen hier zijn die een BGE XL (of ander merk) hebben en hoe die ervaringen zijn. Daarbij ben ik vooral benieuwd naar de tevredenheid met de grootte, het brandstofverbruik en of mensen achteraf niet liever een L/MM combi hadden gehad.
Daarnaast twijfel ik nog tussen een conveggtor vs 2 halve moonstones. Iemand hier nog tips voor?
Alvast bedankt!