BasBQ
Beef en Steak

Bifteki & BCC

 
 

Veluwse Bob

Pitmaster
Berichten
547
Het was alweer zover bifteki! en voor de vrouw en kids beer can chicken.

Ik had 8kg gehakt paar maand terug.. helaas nu is alles alweer op. :(

Gister het laatste kilotje opgemaakt door weer bifteki te maken.
Mijn ouders bleven eten en zijn net 1.5 dag terug uit Kreta, mijn vader wou met de verse smaak van grieks eten in zijn holle kies mijn versie proeven.
Zo gezegd zo gedaan 😄 ze hadden ook nog een zakje kruiden meegegeven wat overigens veel weg heeft van mijn kruidenmix.
20230529_093734.jpg


Bifteki ingredienten zoals ik ze heb gebruikt;
  • 1000 gram gehakt half om half
  • 2 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 ei
  • 6 el paneermeel
  • 4 el oregano gedroogd
  • 4 el peterselie vers
  • 4 el munt gedroogd
  • 2 tl komijn
  • 2 tl zout
  • 2 tl peper
  • 1 pakje feta
Alle kruiden inclusief ei&ui&knoflook gemixed in een bak. Gehakt erbij.
6 gelijke ballen gemaakt ( afgewogen )
Feta erin en dichtvouwen maar.
Paar uur de koelkast in ( was er vroeg bij )

Rond half 3 het kippetje geprepeerd.
Noskos kipkruiden onder het vel, buitenkant licht ingesmeerd met olijfolie en ook ingerubt met noskos kipkruiden.
2 uien en 4 teentjes knofkook doormidden gesneden en in de kip gepropt
Q rond 15:00 aangestoken en opgestookt naar 180*c indirect.
Kip erop, 20 minuten later bifteki op het rooster zodat ze beide ongv op dezelfde tijd klaar zouden zijn. Ondertussen nog lekker tzaziki gemaakt met griekse yoghurt, knofkook, komkommer, beetje zout en wat olijfolie
Aardappeltjes in de oven en een simpele salade met witte kaas blokjes, kommer en tomaat.

Ditmaal wel een foto van de doorgesneden bifteki was ik in mijn vorige draadje vergeten 😅

20230527_082901.jpg


20230527_084221.jpg


20230527_084617.jpg


20230527_085904.jpg


20230527_090544.jpg


20230527_091928.jpg


20230527_160132.jpg


20230527_165055.jpg


20230527_165537.jpg


20230527_165940.jpg
 
Dat ziet er erg lekker uit.

Meet je de kerntemperatuur in de kaas?
 
Wat ziet de Bifteki er heerlijk uit! Hoelang heeft deze ongeveer op de bbq gelegen?
Ik heb hem opgeslagen om eens te proberen.
 
Dat ziet er erg lekker uit.

Meet je de kerntemperatuur in de kaas?
ja doe ik gewoon 🤣 bij kerntemp van 70/72*c is alles nog lekker smeuiig en gehakt totaal niet droog dus ik blijf het maar zo doen.
Wat ziet de Bifteki er heerlijk uit! Hoelang heeft deze ongeveer op de bbq gelegen?
Ik heb hem opgeslagen om eens te proberen.
de bifteki zo'n 50 minuten heb ff tijden terug gekeken van de foto's :) maar deze waren wel 450gr per stuk 😁
 
ik had overigens wel wat water in de lekbak zitten waardoor de buitenkant wat minder snel uitdroogt iig dat denk ik altijd 😁 scheelt ook hoop rook als er wat vleesvet in een warme lege lekbak druppelt dat rookt anders als een gek
 
Terug
Bovenaan Onderaan