- Berichten
- 1.473
Het was alweer zover bifteki! en voor de vrouw en kids beer can chicken.
Ik had 8kg gehakt paar maand terug.. helaas nu is alles alweer op.
Gister het laatste kilotje opgemaakt door weer bifteki te maken.
Mijn ouders bleven eten en zijn net 1.5 dag terug uit Kreta, mijn vader wou met de verse smaak van grieks eten in zijn holle kies mijn versie proeven.
Zo gezegd zo gedaan
ze hadden ook nog een zakje kruiden meegegeven wat overigens veel weg heeft van mijn kruidenmix.
Bifteki ingredienten zoals ik ze heb gebruikt;
6 gelijke ballen gemaakt ( afgewogen )
Feta erin en dichtvouwen maar.
Paar uur de koelkast in ( was er vroeg bij )
Rond half 3 het kippetje geprepeerd.
Noskos kipkruiden onder het vel, buitenkant licht ingesmeerd met olijfolie en ook ingerubt met noskos kipkruiden.
2 uien en 4 teentjes knofkook doormidden gesneden en in de kip gepropt
Q rond 15:00 aangestoken en opgestookt naar 180*c indirect.
Kip erop, 20 minuten later bifteki op het rooster zodat ze beide ongv op dezelfde tijd klaar zouden zijn. Ondertussen nog lekker tzaziki gemaakt met griekse yoghurt, knofkook, komkommer, beetje zout en wat olijfolie
Aardappeltjes in de oven en een simpele salade met witte kaas blokjes, kommer en tomaat.
Ditmaal wel een foto van de doorgesneden bifteki was ik in mijn vorige draadje vergeten
Ik had 8kg gehakt paar maand terug.. helaas nu is alles alweer op.

Gister het laatste kilotje opgemaakt door weer bifteki te maken.
Mijn ouders bleven eten en zijn net 1.5 dag terug uit Kreta, mijn vader wou met de verse smaak van grieks eten in zijn holle kies mijn versie proeven.
Zo gezegd zo gedaan

Bifteki ingredienten zoals ik ze heb gebruikt;
- 1000 gram gehakt half om half
- 2 ui
- 4 tenen knoflook
- 2 ei
- 6 el paneermeel
- 4 el oregano gedroogd
- 4 el peterselie vers
- 4 el munt gedroogd
- 2 tl komijn
- 2 tl zout
- 2 tl peper
- 1 pakje feta
6 gelijke ballen gemaakt ( afgewogen )
Feta erin en dichtvouwen maar.
Paar uur de koelkast in ( was er vroeg bij )
Rond half 3 het kippetje geprepeerd.
Noskos kipkruiden onder het vel, buitenkant licht ingesmeerd met olijfolie en ook ingerubt met noskos kipkruiden.
2 uien en 4 teentjes knofkook doormidden gesneden en in de kip gepropt
Q rond 15:00 aangestoken en opgestookt naar 180*c indirect.
Kip erop, 20 minuten later bifteki op het rooster zodat ze beide ongv op dezelfde tijd klaar zouden zijn. Ondertussen nog lekker tzaziki gemaakt met griekse yoghurt, knofkook, komkommer, beetje zout en wat olijfolie
Aardappeltjes in de oven en een simpele salade met witte kaas blokjes, kommer en tomaat.
Ditmaal wel een foto van de doorgesneden bifteki was ik in mijn vorige draadje vergeten
