Beef en Steak

Bife de Tira - reverse sear

 

NatteTosti

Sprokkelaar
Berichten
36
Vandaag een Bife de Tira van 2,2kg reverse sear bereid! Mijn schoonouders en ouders kwamen Sinterklaas vieren. Aangezien er veel uitgepakt wordt, heb ik ook besloten uit te pakken.
Na ontdooien met peper, zout en knoflookpoeder bestrooid en 24 uur in de koelkast gezet. Ik heb het stuk gehalveerd, want het past anders vrij slecht.
52DD3717-EF39-4326-BDD3-F61B13908108.jpeg

Op zondag de bbq opgestookt naar zo’n 120 graden. Om half 4 het vlees erop gegooid met een blok rode wijn/eik.
18216897-2893-4550-A76D-4B91CF3ED546.jpeg

Op 16:30 bereikte de beide stukken de 50 graden, iets eerder dan gehoopt. Daarna alles open gezet om de speksteen op temperatuur te krijgen. Ondertussen de aardappels in de oven, pepersausje gemaakt en salade op tafel. Om 17:15 heb ik de stukken afgegrild, en na kwartiertje aangesneden.
77834127-417B-40E5-AD78-51772612F24D.jpeg

Na de eerste 3 plakken zag ik dat ik iets met de draad mee aan het snijden was. De rest van de plakken netjes tegen de draad ingesneden en eens geprobeerd of het echt verschil maakt. Dat doet het zeker. De smaak was verder top, zowel met als zonder pepersaus 😋
 
Laatst bewerkt:
Ziet er super lekker uit.
Inderdaad met de draad mee snijden vezels langer ,dus taaier
 
Ziet er goed uit, wat een feest voor je gasten.
 
Smakelijk. Sinterklaas lekker verwend.
 
Terug
Bovenaan Onderaan