- Berichten
- 36
Vandaag een Bife de Tira van 2,2kg reverse sear bereid! Mijn schoonouders en ouders kwamen Sinterklaas vieren. Aangezien er veel uitgepakt wordt, heb ik ook besloten uit te pakken.
Na ontdooien met peper, zout en knoflookpoeder bestrooid en 24 uur in de koelkast gezet. Ik heb het stuk gehalveerd, want het past anders vrij slecht.
Op zondag de bbq opgestookt naar zo’n 120 graden. Om half 4 het vlees erop gegooid met een blok rode wijn/eik.
Op 16:30 bereikte de beide stukken de 50 graden, iets eerder dan gehoopt. Daarna alles open gezet om de speksteen op temperatuur te krijgen. Ondertussen de aardappels in de oven, pepersausje gemaakt en salade op tafel. Om 17:15 heb ik de stukken afgegrild, en na kwartiertje aangesneden.
Na de eerste 3 plakken zag ik dat ik iets met de draad mee aan het snijden was. De rest van de plakken netjes tegen de draad ingesneden en eens geprobeerd of het echt verschil maakt. Dat doet het zeker. De smaak was verder top, zowel met als zonder pepersaus
Na ontdooien met peper, zout en knoflookpoeder bestrooid en 24 uur in de koelkast gezet. Ik heb het stuk gehalveerd, want het past anders vrij slecht.
Op zondag de bbq opgestookt naar zo’n 120 graden. Om half 4 het vlees erop gegooid met een blok rode wijn/eik.
Op 16:30 bereikte de beide stukken de 50 graden, iets eerder dan gehoopt. Daarna alles open gezet om de speksteen op temperatuur te krijgen. Ondertussen de aardappels in de oven, pepersausje gemaakt en salade op tafel. Om 17:15 heb ik de stukken afgegrild, en na kwartiertje aangesneden.
Na de eerste 3 plakken zag ik dat ik iets met de draad mee aan het snijden was. De rest van de plakken netjes tegen de draad ingesneden en eens geprobeerd of het echt verschil maakt. Dat doet het zeker. De smaak was verder top, zowel met als zonder pepersaus

Laatst bewerkt: