- Berichten
- 132
Zoals in mijn BCC topic staat hebben wij een BGE Large aangeschaft.
Wat een super mooie Q is dat zeg!
Maar ik ben al jaren Weber gewend dus ik moet nog enige feeling krijgen voor het eitje.
Uiteraard heb ik het boek "Hete Kolen" gelezen, maar het opstoken ging toch anders dan verwacht.
Ik heb een laag Dammers neergelegd, met daarop 3 aanmaakblokjes.
Zowel onderste schuif open als de dop eraf gehaald. Ik zag de temperatuur eerst stijgen naar 150 en toen weer iets zakken.
Pas na 10-15 minuten begon deeze snel toe te nemen en heb ik rookhout toegevoegd en zowel de platesetter als de margrietschijf geplaatst. De grote schijf dicht en de gaatjes vol open.
Volgens het boek boek zou dit de temperatuur zo'n 50 graden omlaag brengen en dat leek te kloppen.
Maar dan verwachte ik dat de temp weer op zou lopen, maar dat gebeurde niet.
Ik moest echt de dop geheel openschuiven en dan ging het nog errug langzaam.
Aangezien je ook pizza's moet kunnen maken met platesetter zou de temp toch makkelijk tot 350 op kunnen kopen?
Waarom moest ik dan onder vol open houden en zelfs de schuif vrijwel vol open zetten?
Ik dacht dat ik onder half moest doen en de gaatjes tot halve maantjes om de temp op zo'n 180-200 te krijgen en houden.
En dan het doven: hij bleef smeulen en was na 1.5 uur nog steeds 150 graden.
Zowel onder als boven geheel dicht (de keramisache dop leveren ze zaterdag met de tafel)
Nu zie ik wel dat de schuif onder net tegen het nest aan komt. Ik zie geen opening, maar de "flapjes" zouden nog iets dichter moeten kunnen.
Mijn vragen:
- is het nromaal dat vrijwel alles open moet staan voor 180 graden bij gebruik van plate setter?
- wat kan de reden zijn dat hij niet uit gaat? Dus moet toch ook met margrietschijf kunnen?
Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Want goed de temperatuur kunnen bepalen is toch wel een must
Wat een super mooie Q is dat zeg!
Maar ik ben al jaren Weber gewend dus ik moet nog enige feeling krijgen voor het eitje.
Uiteraard heb ik het boek "Hete Kolen" gelezen, maar het opstoken ging toch anders dan verwacht.
Ik heb een laag Dammers neergelegd, met daarop 3 aanmaakblokjes.
Zowel onderste schuif open als de dop eraf gehaald. Ik zag de temperatuur eerst stijgen naar 150 en toen weer iets zakken.
Pas na 10-15 minuten begon deeze snel toe te nemen en heb ik rookhout toegevoegd en zowel de platesetter als de margrietschijf geplaatst. De grote schijf dicht en de gaatjes vol open.
Volgens het boek boek zou dit de temperatuur zo'n 50 graden omlaag brengen en dat leek te kloppen.
Maar dan verwachte ik dat de temp weer op zou lopen, maar dat gebeurde niet.
Ik moest echt de dop geheel openschuiven en dan ging het nog errug langzaam.
Aangezien je ook pizza's moet kunnen maken met platesetter zou de temp toch makkelijk tot 350 op kunnen kopen?
Waarom moest ik dan onder vol open houden en zelfs de schuif vrijwel vol open zetten?
Ik dacht dat ik onder half moest doen en de gaatjes tot halve maantjes om de temp op zo'n 180-200 te krijgen en houden.
En dan het doven: hij bleef smeulen en was na 1.5 uur nog steeds 150 graden.
Zowel onder als boven geheel dicht (de keramisache dop leveren ze zaterdag met de tafel)
Nu zie ik wel dat de schuif onder net tegen het nest aan komt. Ik zie geen opening, maar de "flapjes" zouden nog iets dichter moeten kunnen.
Mijn vragen:
- is het nromaal dat vrijwel alles open moet staan voor 180 graden bij gebruik van plate setter?
- wat kan de reden zijn dat hij niet uit gaat? Dus moet toch ook met margrietschijf kunnen?
Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Want goed de temperatuur kunnen bepalen is toch wel een must
