BasBQ
Beef en Steak

Bereidingstijd verkorten dikke buikribben

 

Havenmeester

Vuurmaker
Berichten
73
Aanstaande zondag komen vrienden eten en hij neemt een aantal heule dikke ribben mee. Ze gaan zaterdag in de marinade en zondag kunnen ze pas om 14.30 uur bij ons zijn. Dus ik zit met een dilemma. Hoe krijg ik hele dikke ribben in een schappelijke tijd sappig klaar?

Wie kan mij helpen want het zou doodzonde zijn!
 
Ik wil de Q op temperatuur hebben zodat de ribs er direct op kunnen. We willen rond half 6 eten dus max 3 uur garen. Easterwood gaat uit van een kleine 2 uur bij 160 gr. Zal ik dan ongeveer 130-140 graden aanhouden?

 
Ik ga meestal voor de easterwood op 175. Gaat altijd goed, dus ideaal voor 'snelle' methode
 
Heb laatste twee keer hele dikke grote ribben klaar gemaakt.
Temp van in de dome rond de 150 graden. Ieder half uur sprayen en na 2 uur was het perfect.
Vlees trok zich terug en het vlees was erg mals.
 
robdegekste zei:
Heb laatste twee keer hele dikke grote ribben klaar gemaakt.
Temp van in de dome rond de 150 graden. Ieder half uur sprayen en na 2 uur was het perfect.
Vlees trok zich terug en het vlees was erg mals.

Ik ga deze tip aanhouden....bedankt!
 
ha Wouter, ik hoop dat de ribben gelukt zijn en dat ze goed gesmaakt hebben, mar ga je draadje toch verplaatsen,
want het receptendeel is tenslotte voor recepten  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan