- Berichten
- 114
Gisteren een vrije dag en ik had zin om nog eens kippetje klaar te maken.
Als rub heb ik de chicken rub gebruikt uit het Smokey goodness #1 boek.
Voor het bier ben ik voor een alcoholvrije versie van Hoegaarden gegaan, lekker fris en niet te zwaar van smaak.
De rub doe ik onder het vel omdat ik dan vind dat er meer smaak in het vlees zit.
Het vel heb ik nadien ook nog ingemasseerd met wat vloeibare margarine om te testen of het vel dan lekker krokant zou worden.
ook nog wat schijfjes citroen en thijm vooralleer de dame op haar troon te zetten.
De bbq op 130 graden indirect en we zijn vertrokken!
Aardappeltjes erbij en hopen dat die het braadvocht van de kip er mooi mee gaat mengen.
2u later waren de goede temperaturen bereitk en tijd om te smullen!
Had toch nog wat meer rub mogen hebben, maar dat is weer een les voor de volgende keer.
De aardappelen ga ik niet meer zo doen. Die waren wat mij betreft te vettig en wat zoet (wrs de rub die hier voor iets tussen zit)
Als rub heb ik de chicken rub gebruikt uit het Smokey goodness #1 boek.
Voor het bier ben ik voor een alcoholvrije versie van Hoegaarden gegaan, lekker fris en niet te zwaar van smaak.
De rub doe ik onder het vel omdat ik dan vind dat er meer smaak in het vlees zit.
Het vel heb ik nadien ook nog ingemasseerd met wat vloeibare margarine om te testen of het vel dan lekker krokant zou worden.
ook nog wat schijfjes citroen en thijm vooralleer de dame op haar troon te zetten.
De bbq op 130 graden indirect en we zijn vertrokken!
Aardappeltjes erbij en hopen dat die het braadvocht van de kip er mooi mee gaat mengen.
Had toch nog wat meer rub mogen hebben, maar dat is weer een les voor de volgende keer.
De aardappelen ga ik niet meer zo doen. Die waren wat mij betreft te vettig en wat zoet (wrs de rub die hier voor iets tussen zit)