BasBQ
Beef en Steak

Beercan Chicken

 
 
 

ellenblokhuis

Kooltjesharker
Berichten
177
Zaterdag maar weer eens BCC gemaakt. Wij maken dit eigenlijk al j?ren, maar dit keer foto's gemaakt. Volgende keer de Q iets lager op temp. houden aangezien de vleugeltjes nu echt te droog waren geworden.

Op tijd de Q aan:
photo1_zpsf6dad3b4.jpg


In de rub op het rooster:
photo3_zpse7f483ce.jpg


Ready:
photo4_zps81feb09b.jpg



Wij maken voor de rub altijd hetzelfde recept. De ene keer valt hij wat pittiger uit dan de andere keer, omdat ik mij niet aan de hoeveelheden in het recept houd en ik de smaak inmiddels wat minder pittig maak om het voor de kinderen ook toegankelijk te houden...

2 EL gerookte paprikapoeder
1 EL normale paprikapoeder
2 EL zout
3 EL tafelsuiker
2 EL bruine suiker
1 EL gemalen komijn
1 EL chili poeder
1 EL vers gemalen peper
0,5 EL cayenne peper
1 EL uienpoeder
1 EL knoflookpoeder
1 EL selderijzout
1 EL gedroogde oregano
 
nog vergeten... een handje rooksnippers van de Welkoop erbij gaf net een klein rooksmaakje. Ik ben zelf geen fan van sterke rooksmaak bij de BCC, maar dit gaf net een lekker smaakje.
 
Ziet er prima uit Ellen! Voor kip gebruik ik ook minder sterke rook.

Welkom bij de Tokkies!
 
YES! Daar deden we het voor! Hoewel ik het toch een soort van twijfelachtige eer vindt om nu een tokkie te zijn... :-[

Overigens geeft de gerookte paprikapoeder ook best al een rooksmaakje.
 
Lekker kippetje.
Gefeliciteerd met je Tokkie.
 
En je Tokkie is binnen! Gefeliciteerd :)
 
Blijft lekker een kippie van de BBQ :D
 
dat ziet er idd uit als een heerlijk kippetje, gaat als het om kip gaat niet boven kip van de bbq.
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Welkom bij de Tokkies!
 
Mooi kippetje, denk dat ik dat van het weekend ook maar weer eens ga maken.
 
Mooi kippetje en gefeliciteerd met je tokkie.
Waar had je de temperatuur ongeveer op staan?
 
Lekker kippie , gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Lekker kippetje, van harte met je tokkie.
 
Nice chick, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan