- Berichten
- 115
Goedendag allen!,
Deze avond heb ik mij gewaagd aan een klassieker namelijk bcc. 'beercan chicken'
Ditmaal heb ik ervoor gekozen om de kip te injecteren met een mengsel van de rub gemixt met appelsap.
De rub voor deze Bcc heb ik uit het boek barbeque magic geschreven door Roel 'aka' Pitmaster X'.
De rub genaamd Sweet X rub is vrij basic, maar na vanavond heeft deze een plekje veroverd in mijn standaard repertoire
Ik ben begonnen met het schoonmaken en injecteren van de kip.
Vervolgens de kip een jasje gegeven van de rub en op de bcc holder geplaatst.
gevuld met Leffe bruin, paar takjes rozemarijn en een partje limoen.
En neffens de standaard van mijn wederhelft horen er groenten en aardappelen bij de maaltijd, dus hier ook maar voor gezorgd.
De Q opgestookt naar 170 C° indirect, daarbij 2 chunks appelhout toegevoegd.
De kip ca. 60 minuten gegaard totdat de borst een kerntemperatuur had van 72.C
Tegen dit punt werden wij overvallen door een regenbui, de kip was gelukkig net klaar en wij vervolgden ons avontuur naar binnen.
Al met al een zeer geslaagde bcc geworden, heerlijk mals met een crunchy skin, en waarbij wij verrast werden van de toegevoegde waarde van het injecteren.
Op voorhand was ik hier nogal sceptisch over, maar het heeft mij echt verbaasd hoe goed de smaak van de injectie marinade was doorgedrongen in het vlees.
Deze ervaring neem ik mee naar de volgende Bcc
Bedankt voor het lezen, hope you enjoyed!
Deze avond heb ik mij gewaagd aan een klassieker namelijk bcc. 'beercan chicken'

Ditmaal heb ik ervoor gekozen om de kip te injecteren met een mengsel van de rub gemixt met appelsap.
De rub voor deze Bcc heb ik uit het boek barbeque magic geschreven door Roel 'aka' Pitmaster X'.
De rub genaamd Sweet X rub is vrij basic, maar na vanavond heeft deze een plekje veroverd in mijn standaard repertoire

Ik ben begonnen met het schoonmaken en injecteren van de kip.
Vervolgens de kip een jasje gegeven van de rub en op de bcc holder geplaatst.

gevuld met Leffe bruin, paar takjes rozemarijn en een partje limoen.
En neffens de standaard van mijn wederhelft horen er groenten en aardappelen bij de maaltijd, dus hier ook maar voor gezorgd.

De Q opgestookt naar 170 C° indirect, daarbij 2 chunks appelhout toegevoegd.
De kip ca. 60 minuten gegaard totdat de borst een kerntemperatuur had van 72.C
Tegen dit punt werden wij overvallen door een regenbui, de kip was gelukkig net klaar en wij vervolgden ons avontuur naar binnen.
Al met al een zeer geslaagde bcc geworden, heerlijk mals met een crunchy skin, en waarbij wij verrast werden van de toegevoegde waarde van het injecteren.
Op voorhand was ik hier nogal sceptisch over, maar het heeft mij echt verbaasd hoe goed de smaak van de injectie marinade was doorgedrongen in het vlees.
Deze ervaring neem ik mee naar de volgende Bcc

Bedankt voor het lezen, hope you enjoyed!