BasBQ
Beef en Steak

Beercan Chicken injection experiment!

 

Smokey Willow

Kooltjesharker
Berichten
116
Goedendag allen!,

Deze avond heb ik mij gewaagd aan een klassieker namelijk bcc. 'beercan chicken' 🙌
Ditmaal heb ik ervoor gekozen om de kip te injecteren met een mengsel van de rub gemixt met appelsap.
De rub voor deze Bcc heb ik uit het boek barbeque magic geschreven door Roel 'aka' Pitmaster X'.
De rub genaamd Sweet X rub is vrij basic, maar na vanavond heeft deze een plekje veroverd in mijn standaard repertoire 🥰

Ik ben begonnen met het schoonmaken en injecteren van de kip.
20200727_170059.jpg


Vervolgens de kip een jasje gegeven van de rub en op de bcc holder geplaatst.:)
gevuld met Leffe bruin, paar takjes rozemarijn en een partje limoen.
En neffens de standaard van mijn wederhelft horen er groenten en aardappelen bij de maaltijd, dus hier ook maar voor gezorgd. :confused:

20200727_172627 (1).jpg
20200727_175152.jpg
20200727_180919.jpg


De Q opgestookt naar 170 C° indirect, daarbij 2 chunks appelhout toegevoegd.
20200727_191521.jpg


De kip ca. 60 minuten gegaard totdat de borst een kerntemperatuur had van 72.C
Tegen dit punt werden wij overvallen door een regenbui, de kip was gelukkig net klaar en wij vervolgden ons avontuur naar binnen.


IMG-20200727-WA0006.jpg


Al met al een zeer geslaagde bcc geworden, heerlijk mals met een crunchy skin, en waarbij wij verrast werden van de toegevoegde waarde van het injecteren.
Op voorhand was ik hier nogal sceptisch over, maar het heeft mij echt verbaasd hoe goed de smaak van de injectie marinade was doorgedrongen in het vlees.
Deze ervaring neem ik mee naar de volgende Bcc 😉

Bedankt voor het lezen, hope you enjoyed!



20200727_203804.jpg
 
Gelukkig is de kip je mee gevolgd naar binnen. Smakelijk kippie

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Dat ziet er heerlijk uit! Ook gauw eens proberen, leuk idee met die injectie


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er zeer smakelijk uit, wil je het recept van de rub met ons delen probeer graag nieuwe dingen n.l. ;)
 
Ziet er zeer smakelijk uit, wil je het recept van de rub met ons delen probeer graag nieuwe dingen n.l. ;)
Bedankt, heeft ook goed gesmaakt! 😊

Het recept van de rub is als volgt:
- 2 el Fleur de sel
- 2 el ruwe rietsuiker
- 2 el paprika poeder, 'heb zelf gerookte gebruikt'
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl knoflook poeder
- 1tl uienpoeder
 
Thanx, dat heb je goed gezien! :sneaky:
Speelt trouwens ook heerlijk echt een aanrader ;)
Iconische modellen herkent iedere liefhebber! Maar zó veel hobby's! Dus naast het spelen nu ook grillen; wat een rijkdom!
 
Lekkere BCC. Mooie kleur ook. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 
Bedankt, heeft ook goed gesmaakt! 😊

Het recept van de rub is als volgt:
- 2 el Fleur de sel
- 2 el ruwe rietsuiker
- 2 el paprika poeder, 'heb zelf gerookte gebruikt'
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl knoflook poeder
- 1tl uienpoeder

Hartelijk dank.
 
mooi experiment. ga ik zeker onthouden
en van harte welkom bij de tokkies natuurlijk
 
Gefeliciteerd met je tikkie. De injectie zal ik bij de volgende BCC ook proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan