Na lang beraad met mijn vrouw heb ik besloten om toch maar weer eens voor Beer Can Chicken te gaan. Niet omdat we van kip houden, maar vanwege de eervolle onderscheiding (het kippetje) die mij hier (na goedkeuring van de masters of BBQ) ten deel kan vallen. ;D
Hier de scharrelkip van 1,6 kilo die er vandaag op ging:
Bierblik vullen met bier:
En omdat het toch niet uitmaakt voor de smaak doe ik er ook nog wat basilicum blaadjes bij:
De kip lekker onder het vel gekruid en het vel zelf heel dun met olijfolie ingesmeerd:
Op de Q met Ecobrassa en Black Ranch (met niet op de foto een klein handje kersen rookhout):
De Q op ongeveer 160 graden, witlof met kaas en ham in de oven gezet, aardappeltjes bakken etc. Met na iets meer dan 2 uur een perfecte kerntemp en dit als resultaat:
We vonden er vooraf natuurlijk al geen bal aan en dus hebben we de kip aan de buren gegeven...........NOT ;D
Na het opdelen van de kip waren mijn handen zo vet dat een foto er niet meer in zat. Ik hoop dat de masters of BBQ dit door de vingers zullen zien.
Z.
Hier de scharrelkip van 1,6 kilo die er vandaag op ging:

Bierblik vullen met bier:

En omdat het toch niet uitmaakt voor de smaak doe ik er ook nog wat basilicum blaadjes bij:

De kip lekker onder het vel gekruid en het vel zelf heel dun met olijfolie ingesmeerd:

Op de Q met Ecobrassa en Black Ranch (met niet op de foto een klein handje kersen rookhout):

De Q op ongeveer 160 graden, witlof met kaas en ham in de oven gezet, aardappeltjes bakken etc. Met na iets meer dan 2 uur een perfecte kerntemp en dit als resultaat:

We vonden er vooraf natuurlijk al geen bal aan en dus hebben we de kip aan de buren gegeven...........NOT ;D
Na het opdelen van de kip waren mijn handen zo vet dat een foto er niet meer in zat. Ik hoop dat de masters of BBQ dit door de vingers zullen zien.
Z.