BasBQ
Beef en Steak

Beer can chicken

  • Onderwerp starter frenkiespenkie
  • Startdatum
F

frenkiespenkie

Gast
Het moest er een keer van komen en waar beter te beginnen dan bij het recept van Noskos:
http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html

Scharrelkip van de AH van 1650 gram. Uitvoering van het recept volgens het boekje dus dat behoeft geen toelichting. Wel wennen aan de temperatuurregeling met de kolen in de briket-rails naast de lekbak, reageert toch iets anders (trager) dan een bergje kolen voor direct grillen. Temperatuur schoot in het begin een beetje alle kanten op, maar gemiddeld rond de 190-200 Celcius en na een uurtje was de kip klaar. Geserveerd met wat gekruide aardappeltjes en zelfgemaakte appelcompote.
20160605_172752_zps4foygiy5.jpg


20160605_173312_zpsfckxxugs.jpg


20160605_183659_zpscq52cnae.jpg


20160605_185738_zpsxf0z9xat.jpg





 
Ziet er goed uit hoor!
Gefeliciteerd met je kippetje! :D
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Mooi hoor, gratz met tokkie!
 
Ik krijg gelijk trek.


Verstuurd vanaf mijn GT-P3110 met Tapatalk

 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je sticker!
 
Proficiat met je stickertje!
 
Terug
Bovenaan Onderaan